20 / 05 / 2024

Zamana karşı yarışta mobil ofis devri başladı!

Zamana karşı yarışta mobil ofis devri başladı!

Özellikle trafikteki zamanlarını değerlendirmek isteyen iş adamları tarafından tercih edilen mobil ofislerde, normal bir ofisten daha fazlası yer alıyor. Mobil ofislerde Tv, çalışma masası, buzdolabı hatta jakuzi bile olabiliyor



Ofis biçiminde dekore edilen lüks minibüsler, özelikle büyükşehirlerde trafikte geçen zamanı değerlendirmek isteyen iş adamı ve yöneticilerin vazgeçilmezi oldu. Bir zamanlar şehir içinde rağbet görmeyen minibüsler, yakıtta dizel motor seçeneği, vergide ise ticari araç avantajıyla son yıllarda yoğun olarak talep görür oldu. Birçok marka ve modeldeki lüks donanımlarla otomobil konforunu aratmayan minibüsler, oto dekorasyon firmaları tarafından 'mobil ofis' konseptiyle baştan biçimlendiriliyor.

MİNİBÜS FİYATINI GEÇEBİLİYOR

'Mobil ofis'e dönüşüm sürecinde tv, çalışma masası ve buzdolabı monte edilen minibüsler için internet ve faks artık standart donanımlar arasında bulunuyor. Özellikle iş adamı ve yöneticiler tarafından tercih edilen 'mobil ofis'lerde uygulamanın faturası kimi zaman minibüsün fiyatını bile geçebiliyor.

AMAÇ NORMAL OFİSTEN FAZLASI

Araç dekorasyon firması yetkilisi Ercan Malkoç yaptığı açıklamada, dekore edilen minibüslerin yaklaşık yüzde 80'inde tv, internet, çalışma masası ve buzdolabının standart uygulama olduğunu söyledi. Gelinen noktada 'Mobil ofis' uygulamalarında amacın normal bir ofiste yapılan işlerden daha fazlasını yapılabilmek olduğunu aktaran Malkoç, 'Artık müşterilerimiz sabit ofisinde neleri yapabiliyorsa mobil ofislerinde de aynı şeyleri yapabiliyor. Bizim amacımız daha fazlayı sunmak' dedi.

Türkler lüksü seviyor

Mobil ofislere ilginin her yıl ortalama yüzde 30 arttığını belirten Malkoç, şunları kaydetti: 'Türk halkı lüksü seviyor. Minibüslerin içine aracın fiyatından fazla masraf edenler çok sayıda. Bunda insanların zamanlarını verimli kullanmak istemesi oldukça etkili. Özellikle İstanbul'da bir yakadan diğerine bazen bir kaç saate geçildiği düşünüldüğünde 'mobil ofis'lerin önemi daha da artıyor.' İstekler doğrultusunda farklı şekilde dizaynlarında olduğunu belirten Malkoç, "Tv, çalışma masası, buzdolabı, yatak, gardrobun dışında isteğe bağlı olarak jakuzi bile monte edilebiliyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yeni Şafak


Geri Dön