Ekonomi

Zamlar iptal edilmişti! Akaryakıt fiyatlarına dev artış

Yurt dışı petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve dolar kurundaki yukarı yönlü hareket pompaya yansıyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde iptal edilen benzin zammı bu gece yarısında itibaren geçerli hale geldi.Petrol fiyatları da bir süredir ABD ekonomisindeki gelişmelerle yukarı yönlü olarak devam etti

ABD Başkanı Joe Biden’ın 'Amerikan halkı için iyi bir haber' diyerek duyurduğu borç tavan limiti anlaşması tüm dünyada emtia fiyatlarını ve borsaları etkiliyor. Petrol fiyatları da bir süredir ABD ekonomisindeki gelişmelerle yukarı yönlü olarak devam etti. Yurt içinde döviz kurlarındaki hareketlilik de akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Cumartesi günü iptal edilen akaryakıt zammı bugün geldi.

BORÇ KRİZİ AŞILDI
Brent petrol fiyatlardaki yükselişte, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de borç limiti krizine ilişkin Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler'in prensipte anlaşması etkili oldu. ABD Başkanı Joe Biden, anlaşmanın Amerikan halkı için iyi bir haber olduğuna dikkati çekerek, "Çünkü feci bir temerrüde, ekonomik resesyona, emeklilik hesaplarının mahvolmasına ve milyonlarca işin kaybedilmesine yol açabilecek bir durumu önlüyor." değerlendirmesini yaptı.

PETROLDEKİ ARTIŞ KISITLI OLACAK
ABD basınında yer alan haberlere göre, Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler arasında uzun süren müzakerelerin ardından sağlanan anlaşma kapsamında borç limitinin 2 yıllığına artırılması öngörülüyor. Öte yandan uzmanlar, borç anlaşmasından kaynaklanan petrol fiyatlarındaki artışın kısa ömürlü olacağını çünkü ABD Merkez Bankasının (Fed) haziranda faiz oranlarını artırma ihtimalinin yüksek olduğunu tahmin ediyor. Arz tarafında, dünyanın en büyük petrol üreticilerinden ABD'deki petrol üretimi büyümesinin yavaşlayabileceği hesaplanıyor.

DAHA ÖNCE İPTAL EDİLDİ
Akaryakıta geçtiğimiz cumartesi geleceği öğrenilen zammın geri çekildiği öğrenilmişti. Sektör temsilcilerin alınan bilgilere göre yarından itibaren geçerli olmak üzere benzine 66 kuruş zam geliyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 20,52 TL
Motorin fiyatı: 19,34 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 21,23 TL
Motorin fiyatı: 19,39 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 21,58 TL
Motorin fiyatı: 19,75 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 21,58 TL
Motorin fiyatı: 19,83 TL