Kent Haberleri

Zamlar peş peşe geldi! Yurt dışından getirilen telefonların harcı tam 20 bin TL oldu!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre mal ve hizmetlere uygulanan KDV oranlarına artış yapıldı. Bunun yanı sıra, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcına da zam yapılarak 6 bin 91 liradan 20 bin liraya çıkarıldı. Bazı mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8 oranındaki KDV oranı yüzde 10 oranına yükseltilirken, yüzde 18 KDV oranı ise yüzde 20 oranına çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile beraber Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Katma Değer Vergisi (KDV) oranları artırıldı.

Bazı mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8 oranındaki KDV oranı yüzde 10 oranına yükseltilirken, yüzde 18 KDV oranı ise yüzde 20 oranına çıkarıldı.

ŞANS OYUNLARINDA DA VERGİ ARTIŞINA GİDİLDİ

Vergi, spor müsabakalarına dayalı müşterek bahislerde yüzde 10 olarak uygulanacak. Bununla beraber, at yarışlarında yüzde 14 ve diğer şans oyunlarında yüzde 20 olacak.

BSMV YÜZDE 15'E ÇIKTI

Öte yandan, Tüketici kredilerinde uygulanan Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi de (BSMV) yüzde 10 oranından yüzde 15 oranına çıkarıldı.

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi, bankaların elde etmiş durumda oldukları komisyon ve ücret kazanımları, sigorta şirketlerinin sigorta poliçeleri üzerinde göstermiş oldukları prim tutarlarından alınan vergiyi ifade ediyor.

Peki, başka nelere zam geldi? İşte detaylar...

YURT DIŞI TELEFON HARCI 20 BİN LİRA OLDU

Bunun yanı sıra, harç tutarlarında da değişikliğe gidildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, 'Sürücü Belgesi Harçları' başlıklı bölüm hariç olmak üzere tarifelerde uygulanan maktu harç tutarı yüzde 50 oranına yükseltildi.

Söz konusu karar ile beraber 6 bin 91 lira olan yolcu beraberinde getirilen cep telefonu kullanım izin harcı 20 bin Türk Lirası olarak yeniden belirlendi.

NOTER, PASAPORT VE VİZE HARÇLARINA YÜZDE 50 ARTIŞ

Aynı zamanda; çalışma izni muafiyeti, vize, dışişleri bakanlığı tasdik, yargı, noter, vergi yargısı, tapu ve kadastro, konsolosluk, pasaport, ikamet tezkeresi, çalışma izni, gemi ve liman, imtiyazname, ruhsatname, diploma ve trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Yasası’na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 seviyesinde zam geldi.

Resmen açıklandı! Ziraat Bankası IBAN numaranıza bir defaya mahsus para yatacak!

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

A101’de Cif mutfak temizleyici 29,50 TL’ye, temizlik sıvısı 49,90 TL’ye, porçöz 22,90TL’ye düştü!