Ekonomi

Zamlı emekli maaşları ödeme tarihi kesinleşti! 2022 maaş farkı ne zaman yatacak?

Emekli maaş farklarının ödeneceği tarih milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. İşte haberin detayları!Zamlı emekli maaşları ödeme tarihi kesinleşti

Emekli maaş farklarının ödeneceği tarihe dair detaylar milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin takip ettiği konulardan biridir. Zamlı emekli maaşları ödeme tarihi kesinleşti.

İşte emeklilerin merakla beklediği 2022 maaş farkı ne zaman yatacağına dair detaylar…

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Zamlı emekli maaşları ödeme tarihi emeklilerin gündeminde yer alıyor. Zamlı emekli maaşı, 4 Temmuz'da TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon oranları ile netliğe kavuştu. 6 aylık enflasyon farkı ile memur ve emeklilerin alacağı zam oranı yüzde 42,35 olarak belirlenirken Temmuz maaş farkı ödemeleri de devam ediyor.

 İşte, 2022 Temmuz emekli maaş farkı ödeme takvimi ve detayları…

Memur ve emekli zammı, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli oldu. 6 aylık enflasyon farkı yüzde 42,35 olarak belirlenirken "SSK ve Bağ-Kur maaş farkı ne zaman yatacak?" sorusu gündeme geldi. Milyonlarca emekli yüzde 40'ın üzerinde zam alacak, bunun yanında en düşük emekli maaşı ise 3 bin 500 lira oldu. Vatandaşlar 2022 emekli Temmuz zammı yüzde kaç oldu? şeklindeki araştırmaları sürüyor. İşte, araştırılan 2022 SSK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşı ödeme takvimi!

2022 EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLDU?

Emekli maaş zammı oranı açıklandı. Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emekli ve memur maaş zamları netlik kazandı. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları yüzde 42.35, memur ve emekli memur aylıkları yüzde 41.69 oranında artılırdı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Geçen yıl 1500 TL olarak uygulanan en düşük emekli aylığı bu yıl 2 bin 500’ye yükseltildi. Ancak, yılın ilk yarısında enflasyonun yüksek seyretmesi üzerine geçen hafta ek gösterge ile ilgili kanunun Meclis’teki görüşmeleri sırasında 3 bin 500 liraya yükseldi. Normal emekli aylığı yüzde 42.35 oranında artırıldığında 3500 liranın altında kalan emekli aylıkları hazine tarafından 3 bin 500 lira verilecek. Bundan yaklaşık 1.7 milyon emeklinin yararlanacağı ve maliyetinin de 3.7 milyar lira olacağı hesaplanıyor.

İslam Memiş’ten düşündüren altın yorumu! İşte detaylar!

21 Temmuz 2022 A101 kataloğu! 21 Temmuz Perşembe A101 kataloğu yayınlandı mı?

TOGG ne zaman çıkıyor? TOGG ne zaman satışa çıkacak? İşte TOGG’un özellikleri!