Ekonomi

Zamlı evde bakım ücreti ne kadar oldu? 2023 yılı evde bakim maaşı ne kadar olacak? Ocak 2023 evde bakım maaşı ne kadar?

Asgari ücrete yapılan zamdan sonra evde bakım maaşı alan kişiler ne kadar zamlı maaş alacaklarını araştırmaya başladı. İşte 2023 evde bakım maaşı detayları!

YENİ NET ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı net asgari ücreti 8 bin 500 TL olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Peki Zamlı evde bakım ücreti ne kadar oldu? 2023 yılı evde bakim maaşı ne kadar olacak? Ocak 2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte o detaylar…

OCAK 2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım maaşı ödemeleri aylık olarak 3 bin 336 TL olarak yapılıyordu. Evde bakım maaşına yüzde 10 zam yapılırsa 3699 TL, yüzde 20 zam uygulanırsa 4 bin 3 TL, yüzde 30 zam gelirse 4 bin 336 TL, yüzde 40 zam gelirse 4 bin 670 TL olarak hesaplanmıştı.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu, yani yaşadığı yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl ya da varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak almaktadır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler incelemeye alınır.

ARABA ALIRSAM EVDE BAKIM MAAŞI KESİLİR Mİ?

ÖTV istisnalı olan, alınan araçların, alım ve satımı hakkında bildirim yapılmalıdır. Bu otomobiller, evde bakım maaşının kesilmesine sebep olmaz ama alınan araç muhtaçlığın değerlendirilmesinde dikkate alınır.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sisteme kayıtlı olan kişiler, şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile sorgulama işlemini yapabiliyor. Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak araştırmayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından alınmaktadır.

BANKADA PARAM VARSA EVDE BAKIM MAAŞI KESİLİR Mİ?

Evde bakım aylığında hanede yaşayan, ikamet eden ve yaşayan herkesin geliri hesaplanır, değerlendirilir. Hanede yaşayanların bankadaki mevduat hesabının aylık faiz getirisi hane gelirine ekleniyor.

Emeklilik soruları! Emeklilik başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim? Emeklilik evrakları verdim ne zaman gelir?

TOKİ Ankara kura tarihi! Ankara TOKİ kurası ne zaman çekilecek?

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?