31 / 08 / 2024

Zapsu: ‘For you'lar şimdilik azalacak

Zapsu: ‘For you'lar şimdilik azalacak

Cüneyt Zapsu'nun kardeşi Aziz Zapsu, ‘For You'lardaki küçülmenin nedeni durgunluk değil, finansal nedenler. Sonra tekrar büyüme sürecine girilir' dedi



Davos'ta NTV'nin canlı yayınına katılan For you marketlerinin ortağı işadamı Aziz Zapsu, satışlarının kriz döneminde arttığının altını çizerek, “Ancak, yabancı ortağımızdan kaynaklanan finansal sorunlar nedeniyle bu yıl For you için küçülme düşünüyoruz” dedi. For You'nun ana hissedarı Sevenoaks Finance Holding, destek veren fonlar arasında ise dünyadaki krizden en çok etkilenen AIG gibi fonlar bulunuyor.
Bu küçülmenin ekonomik durgunluktan kaynaklanmadığını da vurgulayan Zapsu, küçülmenin büyük ölçüde olmayacağını belirtti. Piyasada olmaya devam edeceklerini kaydeden Aziz Zapsu, “Müşteri istiyor, artık bu noktada karar bizim değil. Krizden sonra tekar büyüme sürecine girilecek” dedi. Zapsu, bu yıl için lüks değil ama kaliteli ürün satışı hedeflediklerini de belirterek, marketleri eczaneye dönüştürmeyi düşünmediklerinin de altını çizdi.
Aziz Zapsu, IMF ile ilgili de, “Piyasaya direkt para arzı olacağını ve reel sektörün bunu çok fazla hissedeceğini sanmıyorum.
Ancak IMF'nin desteğini almanın psikolojik etkisi mutlaka olacak” diye konuştu. Mali krizin nedenini açgözlülük olarak açıklayan Aziz Zapsu, “Şimdi ekonomik kriz siyasi bir krize döner mi korkusu yaşanıyor. Bu tüm dünyada siyasileri tedirgin ediyor. Bu nedenle hükümetlerarası diyaloglar güçlendirilmeli” dedi. Aziz Zapsu, Başbakan Recep Tayyip?Erdoğan'ın danışmanı olarak ünlenen BİM mağazalarının kurucusu işadamı Cüneyt?Zapsu'nun kardeşi.

Radikal


Geri Dön