Ekonomi

Zayıflayan dolar altına güç kazandırdı! Yatırımcılar derin bir nefes aldı

Dolar kuru,  İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) tahvil alımı programı açıklamasının ardından haftalık bazda bugün zayıfladı. Bu durum altın fiyatlarının güçlenmesini sağladı.  Bugün ise doların haftayı değer kayıpları ile kapatmsı beklenirken altın güç kazandı ve yükseldi

Altın fiyatları son günlerde güçlenen doların baskısı altında değer kayıplarına uğradı. Bugün ise doların haftayı değer kayıpları ile kapatmsı beklenirken altın güç kazandı ve yükseldi.

Ons altın fiyatı 1673 dolar seviyesini test ederken haftayı yüksek primle kapatmaya hazırlanıyor.

ALTIN GÜÇ KAZANDI

Ons altın, İngiltere Merkez Bankası’nın tahvil alım programını açıklamasıyla altı ayın en büyük günlük yükselişini kaydetti.

Bu gelişmes öncesinde altın fiyatları bu hafta içinde son 2,5 senenin en dip rakamlarına ulatı ve geriledi.

DOLAR ZAYIFLIYOR

Dolar salı gününden itibaren aslında zayıflama sinyallerini veriyordu. Bu durum altın fiyatlarını desteklerken İngiltere Merkez Bankası’nın tahvil alım programının açıklanmasının ardından dolar düştğ ve altın fiyatları destek alarak yükselmeye başladı.

ALTIN YÜZDE 20 DEĞER KAYBETTİ

Altın  bu yıl Mart ayında gördüğü zirvesinde neredeyse yüzde 20 kaybetti ve gelen ABD verileri sonrası Fed yetkililerinden gelen şahin açıklamalarla değer kayıpları yükseldi. Fed'in daha agresif bir sıkılaşma ihtimali üzerinde olacağı ve değerli metalin daha fazla baskıyla karşılaşabileceği beklentiler arasınd yer alıyor.

Perşembe günü beklenenden daha iyi gelen enflasyon verileri ABD ekonomisinin daha fazla Fed sıkılaştırmasını kaldırabileceğini gösterdi.

Haftalık işsizlik maaşı başvuruları da Nisan ayından bu yana en düşük seviyesine geldi ve sıkı bir işgücü piyasasına işaret etti.

FİTCH ALTIN YORUMU SON DAKİKA

Fitch, “Altın fiyatları, küresel ekonomiyi çevreleyen sayısı risk nedeniyle rekabet eden ekonomik güçler tarafından belirlenmeye devam diyor ancak bu sorunların etkisinin artık aşağı yönlü olduğuna inanıyoruz.

 Ukrayna savaşında çatışmalar ilerledikçe kayda değer fiyat dalgalanmaları beklense de altın fiyatlarının önümüzdeki yıllarda Kovid öncesi döneme kıyasla yüksek kalmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ONS VE GRAM ALTIN SON DURUM

1672 dolar oldu. Gram altın alış fiyatı aynı dakikalarda 993,61 TL, satış fiyatı ise 1007,36 TL seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın ise 1628 TL'den aınıp 1647 TL'den satılıyor.

Sürpriz... Altında ibreler yeşile döndü! Elinde 1 gram bile altını olanlar çabuk bakın! 30 Eylül 2022 altın fiyatları

Elinde 1 dolar bile olanlar acil bakın! Öyle fırladı ki... Bugün yarın yeni rekor gelebilir

Selçuk Geçer tam tarihi verdi uyardı! İşte dolarda kritik gün