06 / 05 / 2024

Zeki Gürsül'ün 500 bin dolara ev aldığı ortaya çıktı!

Zeki Gürsül'ün 500 bin dolara ev aldığı ortaya çıktı!

Rüşvet alırken suçüstü yakalanıp cezaevine konulan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül"ün Büyükada"da bir ev aldığı ortaya çıktı. Rüşvetten 5 defa görevden alındığı ve her defasında mahkeme kararıyla döndüğü öğrenilen Gürsül"ün kızı bugün Hidiv K



Acıbadem Anaokulu müdürü Ülker Zaman"dan bin 450 lira rüşvet alırken suçüstü yakalanan ve cezaevine gönderilen Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül"ün Büyükada"da 500 bin dolar değerinde bir evi olduğu ortaya çıktı. Gürsül"ün İstanbul"un en gözde yerlerinden biri olarak görülen Büyükada"daki villayı 2006 yılında 250 bin dolara aldığı öğrenildi. Gürsül"ün eşi ve kızıyla yaz aylarını adada geçirdiğini anlatan Büyükadalı komşuları, œKızının düğününün yakında olduğunu biliyoruz, böyle bir insan değildi. Rüşvet alabilecek birine benzemiyordu dediler.

˜20 servis aracı var" iddiası

Hakkında rüşvet ve benzer suçlardan açılmış çok sayıda davalar bulunan Gürsül"ün 20"ye yakın servis aracının olduğu da iddia edildi. 25 okul kantininin de Gürsül tarafından işletildiği öne sürüldü. Gürsül"ün ayrıca okulların temizlik işlerini yapan bazı şirketlerden komisyon aldığı, bazılarının ise gizli ortağı olduğu iddia edildi.

Defalarca soruşturma geçirdi

Zeki Gürsül"ün benzer rüşvet iddiaları nedeniyle geçmişte 4 ya da 5 kez görevden alındığı ancak her seferinde mahkeme kararıyla görevine geri döndüğü ortaya çıktı. Gürsül"ün son olarak yine aynı iddialar yüzünden görevden alındığı üç ay önce mahkeme kararıyla yeniden görevinin başına geçtiği öğrenildi. Gürsül"ün kızının bugün Kadıköy Evlendirme Dairesi"nde gerçekleştirilecek nikah töreninden sonra Hidiv Kasrı"nda yapılacak düğünle evleneceği öğrenildi.

˜Sana ceza kestim"

Anaokulu Müdürü Ülker Zaman şikayet dilekçesinde, œGürsül okula gelip kızının evleneceğini belirterek düğün davetiyesi verdi. ˜Sana ceza kestim. Buzdolabını sen alacaksın" diyerek rüşvet istedi demişti.

˜Rüşvet değil düğün hediyesi"

Zeki Gürsül ifadesinde şunları söyledi: œ Tüm okul müdürlerine kızımın 7 Ekim"deki düğünü için davetiye göndermiştim. Ülker Hanım beni bu olaydan yaklaşık 3-4 gün önce ziyaret edip, ˜ne noksanımız" olduğunu sordu, hediye almak istediklerini söyledi. Ben önce eksiğimiz olmadığını söyledim. Fakat ısrarcı olunca Kadıköy Belediyesi"nin karşısındaki Bosch bayiinden bir buzdolabı alabileceklerini söyledim. Diğer beyaz eşyalarımı yani buzdolabını, fırını ve bulaşık makinesini oradan almıştım. Ben aldığım bu beyaz eşyalardan bir tanesinin parasını ödeyebileceğini söyledim. O gün Ülker Hanım okul ile ilgili bir sorun olduğunu söyleyip benden randevu istedi. Geldi anaokulunun yeniden yapılandırılacağını , bunu hafta sonu yapacaklarını söyledi. Tam çıkacakken zarfı masanın üzerine koydu. Ben kendisine parayı Bosch bayiine götürüp vermesi gerektiğini söyledim. çocuğunun hastanede olduğunu söyleyince ısrar etmedim ve çıktı. 3-4 dakika sonra polisler içeriye girdi.
Vatan/Bülent AYDOĞDU-Aziz ÖZEN


Geri Dön