Perakende

Zeki Triko'nun Bağdat Caddesi'ndeki mağazası kapandı!

Dünya çapında tanınan bir mayo markası olan Zeki, Bağdat Caddesi'ndeki mağazasını kapattı. Yılbaşından önce İstinyepark mağazası kepenk indiren Zeki, İstanbul'da sadece Nişantaşı'ndaki mağazada hizmet verecek...

Zeki Triko, Türkiye'nin en eski mayo markalarından biri olmasıyla biliniyor. Antalya Aksekili Zeki Başeskioğlu'nun sıfırdan oluşturduğu bir marka, Zeki. Başeskioğlu'nun ilginç bir hikayesi var. Memleketi Akseki'den Aydın'ın Çine ilçesine gelmiş ve 33 ay 330 liraya çıraklık yapmış. Geceleri parklarda bile yattığı olmuş. 

Aydın'dayken önce İstanbul hayalleri kuruyor, İstanbul'a gelince de Amerika hayalleri kuruyor, zengin olmayı istiyor. İstanbul'da işportacılık da yapmış. Sonrasında Mahmutpaşa'da kendine küçük bir dükkan almış. 1964'te de konfeksiyon işine girmiş, 1969'da ilk ihracatını gerçekleştirmiş. 1984 yılında bu alandaki açığı fark edip mayo işine girmeye karar vermiş. Avrupa, ABD'yi gezip görüp, modern mayolar üretmiş. Kendi ifadesi ile deli mayolar yapmış ve çok yoğun ilgi görmüş, Zeki Triko'nun kısa özeti bu şekilde.

Zeki, bugün dünya çapında tanınan bir mayo markası. Mağazaları İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin en prestijli AVM'leri, caddeleri ve marinalarında konumlanıyor. Zeki'nin toplam 11 mağazası vardı. İki mağazası kapandı. İstanbul İstinyepark'taki mağaza yılbaşından önce kepenk indirmiş. Bağdat Caddesi'ndeki mağaza ise yılbaşından hemen sonra kapanmış. Zeki, İstanbul'da sadece Nişantaşı'ndaki mağaza ile hizmet verecekmiş.