05 / 05 / 2024

Zekiye Sultan Yalısı otel olacak!

Zekiye Sultan Yalısı otel olacak!

Ortaköy Defterdarburnu'nda, 1870 Yılında, II. Abdülhamid tarafından kızı Zekiye Sultan için yaptırılan yalı, eski belgeler ve fotoğraflardan yararlanılarak aslına uygun şekilde yeniden yapılacak. Yalı, otel olarak kullanılacak



ORTAKÖY Defterdarburnu'nda, 1870 Yılında, II. Abdülhamid tarafından kızı Zekiye Sultan için yaptırılan yalı, eski belgeler ve fotoğraflardan yararlanılarak aslına uygun şekilde yeniden yapılacak. Yalı, otel olarak kullanılacak.

Eski Neşatabad Sarayı arsasına inşa edilen ve Naime Sultan Yalısı ile bütünlük oluşturan yalı, 1929'da yanarak yok olmuştu.

İstanbul Yüzme ihtisas Kulübü tarafından kullanılan Hatice Sultan Yalısı'nm bitişiğinde yer alan Zekiye Sultan Yalısı, istanbul Büyükşehir Belediye Meclisi imar ve Bayındırlık Komisyonu raporuna göre, su sporları merkezi olarak önerilen alanda yer İstanbul Boğazı'nın en gözde yerlerinden Ortaköy'deki Zekiye Sultan Yalısı, restore edilerek otel olacak alıyordu.

IBB Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni plana göre Zekiye Sultan Yalısı bitişiğindeki yalılar gibi turistik otel amaçlı kullanılacak. Turizm alanına alınan Zekiye Sultan Yalısı'nın bitişiğinde yer alan Hatice Sul¬tan ve Fehime Sultan yalıları il özel idaresi tarafından THY'ye ait Do&Co şirketine 160 milyon liraya 2.5 yıllığına kiralanmıştı. Bu yalılar da butik otel ve restoran olarak işletilecek.
Sabah


Geri Dön