Sektörel

Zengin Rusların konutta tercihi Bodrum oldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemide adeta yıldızı parlayan Bodrum'da otel rezervasyonları ve kiralamalar tavan yaptı...Bu sene başta Ruslar olmak üzere pekçok yabancının Bodrum'dan konut alması da bekleniyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemide adeta yıldızı parlayan Bodrum'da otel rezervasyonları ve kiralamalar zirveye çıktı. Bu sene başta Ruslar olmak üzere pekçok yabancının Bodrum'dan konut alması da bekleniyor.

Ruslar konut alıyor mu?

Yaptığı açıklamada önceki senelere göre tatilcilerin gözdesi Bodrum’un bu yaz kalabalık olacağına değinen Besa Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, “Bodrum’un pandemide büyük ilgi görmüştü. Bu yıl önlemlerin hafiflemesiyle daha kalabalık bir sezon bekleniyor. Bizim de yürüttüğümüz projelere yazın yaklaşmasıyla ilgi arttı. Son dönemde özellikle Rusların talebinde yükseliş var” şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamada Avrupa ve ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar sebebiyle Rus yatırımcıların farklı ülkelere yöneldiğini dile getiren Besa Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci konuyla ilgili olarak, “Bu noktada Türkiye Ruslar için en doğru rotalardan biri. Zaten Türkiye’ye yabancı değiller. 2021’den Türkiye’ye gayrimenkul satışında en çok ilgi gösteren 3. ülke Rusya’ydı” şeklinde konuştu.

Peki Ruslar, Bodrum'dan konut alıyor mu? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Dünya markası haline geldi

Yaptığı açıklamada Rusların Antalya ve İstanbul’a yoğun ilgi gösterdiğine değinen Efe Bezci konuyla ilgili olarak, “Bu şehirlerin yanı sıra Ege’ye de yönelmeye başladılar. Özellikle zengin Rusların tercihi Bodrum oluyor. Bodrum bir dünya markası haline geldi. Dünyanın dört bir yanından yatırımcıları kendisine çekerken bu yatırımcılar içinde Rusların oranı da her geçen gün artıyor” dedi.

Nisan ayında talep arttı

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da inşa ettikleri projelerine yoğun ilgi gösterildiğini dile getiren Efe Bezci, sözlerini şu şekilde tamamladı:  “Rusya zaten en önemli müşteri grubumuz arasındaydı. Bu savaş sonrası Avrupa'nın çok sayıda önemli ülkesinden yaptırımlar doğal olarak Rusyalı iş adamlarını bize yöneltti. Şu an daha fazla temas halindeyiz. Geçen yıla göre birkaç kat arttı. Rusya’nın dışında Ukrayna, İngiltere, Almanya gibi ülkelerden çok büyük talep var. Nisan ile birlikte talep ciddi noktalara ulaştı” 

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Mavi Arya'nın lansmanı yapıldı! Yeni proje!

Chelsea'yı almayacak, Bodrum'dan malikane alacak! Muhsin Bayrak'ın yeni sözü!,