Zenon Panel 8.4'lük depremde bile yıkılma tehlikesini önlüyor!
"26'ncı Uluslararası Yapı, Yaşam Fuarı ve Kongresi" "Isıtma Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı" ile "KENT 2014 Fuarı" nda stand açan Zenon Panel, depreme karşı panel uygulaması ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor...
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan "26'ncı Uluslararası Yapı, Yaşam Fuarı ve Kongresi" "Isıtma Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı" ile "KENT 2014 Fuarı" nda stand açan Zenon Panel, depreme karşı panel uygulaması ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
DEPREM kuşağında yer alan Türkiye'deki binaların depreme dayanıklı hale getirmek için farklı çalışmalar yürütülüyor. Bursa'daki Yapı Fuarı'nda sergilenen Zenon Panel'in çalışmasında ise köpük ile kaplanan bina teller ile sarılıyor. Firma yetkilileri çapraz bağlanıp, hasır düğüm uygulaması ile sarılan çelik tellerin, hem binada izolasyon sağladığını, hem de 8.4'lük depremde bile yıkılma tehlikesini önlediğini söyledi.
İZOLASYONSUZ
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan, "26'ncı Uluslararası Yapı, Yaşam Fuarı ve Kongresi", "Isıtma Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı" ile "KENT 2014 Fuarı" nda stand açan Zenon Panel, depreme kaışı panel uygulaması ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. İstanbul merkezli olan firmanın Bursa Bölge Bayiliği'ni yapan Cemal Balabanoğlu, fuar kapsamında müteahhitlere uygulamalarım anlatıp, bunlaım kentsel dönüşümlerde kullanılmasını önerdi. Uygulama hakkında bilgi veren Balabanoğlu, PANEL "Bina bittikten sonra soğuk demircilerin bağladığı tellerle bağlayarak, pratik çok işçilik gerektirmeyen, içerden dışardan kara sıvası atılıyor. Sonra izolasyona gerek kalmayan çatlama yapmayan bir çalışma gerçekleşiyor.
Çatılandaki sıva kalınlığı 5 - 6 santimetre olmalı ki çatlama yapmasın. Tüketicinin ister şimdi, ister izolasyon malzemesi ile yapılabilir. Kolay bir uygulaması var" dedi.
Tüıkiye'de enerji tasaıı ufu yapılması gerektiğini ve bu konuya önem verdiklerini söyleyen Balabanoğlu, izolasyon dışında ciddi bir tasaııuf sağladıklarını da dile getirdi. Maliyet açısından avantajlı bir uygulama olduğuna da dikkat çeken Balabanoğlu, "Duvarlardaki işçilik yüzde 6'lık kar oranı sağlıyor. 150 metrekarede 10 metrekare alan sağlıyor. Bu da ciddi bir alan. Ciddi bir tasarruf sağlıyor" dedi.
Serhat TEZCAN/Hürriyet Gazetesi