Sektörel

Zeray'ın GYO'ya dönüşümüne SPK'dan onay çıktı! Zeray İnşaat, GYO oluyor! 

Zeray’ın 2024 yılı 1’inci çeyrekte başvuru gerçekleştirdiği Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına dönüşümüne, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından dün yayımlanan bültende onay verildi. İşte detaylar...

Zeray’ın 2024 yılının ilk çeyreğinde başvuru yaptığı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına dönüşümü ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan bilgilere göre, Zeray'ın Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına dönüşümü başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan bültende onaylandı. 

Zeray’dan konuyla ilgili bir yazılı açıklama geldi. Söz konusu açıklamada, şirketin yeni baştan dengelendiğine dikkat çekildi. 

İşte Zeray'dan GYO dönüşümüne ilişkin yapılan o açıklama...

 

Zeray'dan yapılan açıklamada "Bütün dinamiklerimizi güven üzerine kuran bir firma şeklinde yalnızca hedeflerimize kitlenerek bu başarıyı sergiledik ve SPK tescili ile bütün algıları değiştireceğimizi öngörüyoruz. Bütün tecrübemizle ortaya koyduğumuz performans ile bize herhangi bir süreçte şahit olan herkesin, tüm kurumların, sektöre olan bakışını değiştirdik. Şimdi ise Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları içerisinde yeni bir boyut geliştirmeyi planlıyoruz. Zaman geriye akmasa da bu yeni baştan dönüşüm sayesinde zamanın ötesinde bir gelişim sergiliyoruz ve tüm derslerimizin neticesinde; kitap gibi, halka açık, tükenmez gelişim bilgeliği sergileyerek kümülatif kazanç sunacağız" ifadelerine yer verildi. 

Ülkemizde geliştireceği yatırımlarıyla bölgesine ve ülkesine değer katmayı hedefleyen Zeray firmamız ‘İnşa Etme’ işiyle lokomotif sektörler arasında yer aldığından toplumsal sorumluluk açısından yatırımcılarına ve tüm paydaşlarına kazandırarak her dönemde ezber bozmayı sürdürecektir" denilen açıklamada, kültür bilincine doğadan beri öğretilen yuvanın kutsallığı ile Vatanın kutsallığının her global haberde, her gelişmede, gördüğümüz etkiler ile daha derinden anlaşıldığı ve yaşandığı belirtildi.

Ayrıca, "Ülkemiz adına sorumluluk almaktan çekinmiyoruz. Ve ülkemizin birçok ilinde yatırımlarımızı başarı ile sonuçlandırarak başta bölgemize ve ülkemize değerler kattığımıza inanıyoruz. Bu kapsamda 1 milyon konut hedefimizi de ülkemizin tamamına yayılarak gerçekleştireceğiz. Pasta diliminden pay elde etmekten öte; yeni tarifler üretme, özgün ve özgür gelecek kurma odağındayız" denildi.  

Zeray'dan yapılan açıklamanın devamı şu şekilde:

"“Gururla şunu ifade etmek isteriz; Türkiye’nin yeni yatırımları arasında aranan gözlenen firması olacağız. Nasıl sorularının yankısı merak uyandırışı, halka arzımız ile birlikte sindirilmiş boyutta olacak ve sektörün gelişimine yönelik yapılması gerekenlere rehber olacağız. Ülkemizin ekonomik politikaları, global etkenler, sektörlerin reaksiyonları, yatırımcıların yönelimi, gelişen yeni normlar, savaş ve barış senaryolarından küresel değişimlere kadar her göstergeyi sorumlu olduğumuz değerler adına okuyor ve analiz ediyoruz. Risk almanın yüksek getirisi şu an için kısa vadeli planlamalarımızda değil, riske atmamanın verdiği güvencelerle güvenle yol almanın, yol kat edebiliyor olmanın çevik kubbesi altındayız. Korunaklı olmak zorundayız çünkü kazanmış olduğumuz değerler altında yılda yüzde 400’e varan kazanç fırsatları zaten sunabiliyoruz. An itibariyle yapmamız gereken değerlerimizi korumak ve gelişimimizi sürdürülebilir kılmak."

Akfen GYO Söğütlüçeşme projesindeki tesislerini 8 milyon Euro bedelle kiraya verdi!

Torunlar GYO'dan İzmir Menemen'e yeni proje! Belediye arsayı 15 Ağustos'ta satacaktı, ama proje tabelası asıldı! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 25 yıldır sektörde!