27 / 04 / 2024

Zeus Cafe Bar, İBB tarafından yerle bir edildi

Zeus Cafe Bar, İBB tarafından yerle bir edildi

Zeus Cafe Bar, kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yerle bir edildi



Silivri'nin `Yıkılmaz' denilen gözde eğlence merkezi Zeus Cafe Bar, kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yerle bir edildi

Kaçak ve ruhsatsız şekilde çalıştığı belirlenen Silivri'nin gözde eğlence yeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yakıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; Silivri kıyı bandında yer alan Zeus Cafe Bar-Restaurant ve Güverte Restaurant'ın tamamı kaçak ve ruhsatsız olduğu için yıkıldığı bildirildi. Zeus Cafe Bar-Restaurant'ın bulunduğu kıyı bandını işgal eden yapıların nisan ayında yıkıldığı hatırlatılan açıklamada İmar Müdürlüğü'nün 17 Haziran'da söz konusu alanda tekrar kaçak inşai faaliyetler yapıldığı ve inşaatların restaurant cafe bar olarak işletildiği tespitinin ardından ikinci yıkımın gerçekleştiği ifade edildi.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Zeus, şafak vakti 2'nci kez yerle bir

SİLİVRİ'DE, nisan ayında yıkılan, haziranda tekrar açılan Zeus'a 2'nci kez şafak operasyonu. Ünlü eğlence mekanı, 'kıyı kanununa muhalefet' ettiği gerekçesiyle, nisan ayında Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılmıştı.

İlk projeye uygun olması şartıyla yeniden inşa izni verilen Zeus, bu kez daha da genişlemiş olarak faaliyete girmişti. Dün sabah 06.00'da harekete geçen Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, işletmeye geldi. Zeus, 3 ay içinde ikince kez yıkılmış oldu.

AKŞAM GÜNDEME GETİRMİŞTİ
AKŞAM, yıkıldıktan 2 ay sonra tekrar açılan mekanın durumunu 'Zeus yapboz gibi' başlığıyla gündeme getirmişti. Silivri Belediyesi ruhsat izni vermezken, mekan sahibinin 'AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ve Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım çok yardımcı oldu' açıklaması Karakaş'ın tepkisini çekmişti. İlçe Başkanı, 'Asılsız söylemler şüpheye yer açmıştır. Kamuoyu vicdanının rahatlaması için Zeus yıkılacaktır' demişti.
Akşam/Ercan Öztürk


Geri Dön