18 / 05 / 2024

Zeytinburnu sahil bandındaki markalı konut projeleri!

Zeytinburnu sahil bandındaki markalı konut projeleri!

Kent içinde yer alan sınırlı miktardaki arsanın ihtiyacı karşılayamaması üzerine kenarlarda arsa arayan konut üreticileri, bu alanların da tükenmesi sonucu rotayı yeniden kent içine çevirdi...



1960lı yıllarda Ataköyün temellerinin atılmasına ve burada kocaman bir kent kurulmasına rağmen surların sona erdiği ve Zeytinburnu ilçe sınırlarından başlayarak Ataköye kadar devam eden yaklaşık 10-12 kilometrelik sahil bandı, yakın zaman kadar kimsenin dönüp bakmadığı ve ilgi göstermediği bir lokasyon olarak kaderiyle baş başa kaldı.

Bölgenin kaderini değişmesinde aslında ilk adımları dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan attı. Kazlıçeşmedeki dericilerin kent dışına taşınmalarıyla birlikte ortaya çıkan yaklaşık 170 dönümlük Kazlıçeşme, bazen miting alanı olarak kullanılırken genel anlamda yeni kaderini beklemekle vakit geçirdi.

Şu anda Kazlıçeşme yeni bir miladın eşiğinde. İstanbul Büyükşehir ve Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapılan imar planlarıyla bölge yeni bir çehreye kavuşacak. Alandaki yaklaşık 100 kadar malik, tek çatı altında toplanarak yeni yapılacak bir ticaret merkezi için görüşmelerini sürdürüyor.

Aslında konu, Kazlıçeşmenin geleceğinden çok daha ötede, bölgenin değer kazanması ile yakından ilintili. Çünkü Zeytinburnu ve devamında Bakırköy sahil şeridi peş peşe yükselen lüks rezidans projelerinin yeni ev sahibi oluyor. Astay Gayrimenkulün gerçekleştirdiği OnaltıDokuz İstanbul ve Sinpaş  Bawa ortaklığında gerçekleştirilen Ottomare Suites projeleri hızla ilerlerken Aşçıoğlu İnşaatta Ataköyde gerçekleştireceği Ataköy Seleniumun hazırlıklarını sürdürüyor. İnanlar İnşaat, Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Yeda İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ve Dinçkök Ailesi gibi isimlerde bölgede arsa sahipleri arasında yer alıyor. Ayrıca Rönesans Holdingin hukuki süreci bitmek üzere olan Seaport projesi de gerçekleştirildiğinde kentin görünümünü kesinlikle değişime uğrayacak. Yeni yüzün oluşumunda ise Zeytinburnu ve Bakırköy ilçeleri önemli bir payın sahibi olacak.
İşte bölgede proje geliştiren dört isimden Zeytinburnu Bakırköy hattı...

İRFAN AŞÇIOĞLU/Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi

BÖLGE DEĞERİNİ BULACAK
Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu projelerini genelde Beşiktaş - Tarabya hattında gerçekleştirdiklerine dikkat çekerken, A Plus'u Ataköy'de yapmaya karar vermelerine dikkat çekti. Projeyi ihtiyaç doğrultusunda burada gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aşçıoğlu, bölgeye yönelik düşüncelerini, İnşaat firmaları ve yatırımcılar, AVM, otel ve konut projelerin artmasıyla beraber artık bölgenin değerini bulacağını düşünüyorum. Özellikle markalı projelerin bölgede yer almasıyla birlikte bina kalitesi yükselecek sözleriyle anlattı.
19 dönümden oluşan yeni çalışmalarının henüz proje aşamasında olduğunu belirten Aşçıoğlu, şöyle konuştu: "Toplam inşaat alanı 50 bin metrekare. 50 milyon dolarlık bir yatırım hedefliyoruz. Bu sene içerisinde başlamayı düşünüyoruz. İki bloklu rezidans olarak planladik. Teslim zamanımız ise 28 ay olacak diye konuştu.

MESUT TOPRAK/Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı

CAZİBE MERKEZİ OLUYOR
Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, 30 bin metrekarelik arsada 154 bin metrekarelik inşaat ve 496 daire olarak tasarladıkları  OnaltıDokuz İstanbul projesi için Zeytinburnu - Bakırköy hattını seçmelerinin nedeni olarak sahil yolunun stratejik bir bölge olmasını gösterdi. Ayrıca İstanbulun eski yerleşim merkezlerinden biri olması kadar merkezi bir konuma da sahip olan Zeytinburnu'nun denize yakınlığıyla da özel bir konumda olduğunu altını çizen Toprak, bölgedeki gelecek beklentisini ise, "Zeytinburnu, cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" sözleriyle anlattı. 

SERDAR İNAN/İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

GERİ DÖNÜLEMEZ ŞEKİLDE GÜZELLEŞECEK
İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yakın gelecekte gelişecek alanlar listesinde Paşaköy, Kartal, Zekeriyaköy, Seyrantepe, Feriköy ve Atakent'in yanı sıra Bakırköy'ün de yer aldığını ifade etti. Her bir bölgenin kendisine yatırım yapan yatırımcısının yüzünü fazlasıyla gülümseteceğinin altını çizen İnan, yıllarca ihmal edilen Kazlıçeşme ve Zeytinburnu 'nun gördüğü Marmara ve Adalar manzarasıyla ilgilenmediğini kaydetti. Ancak, bölgenin artık fark edildiğini belirten İnan, "Tarihi yarımada silüeti, havaalanına yakınlığı, denizyolları ve karayoluna çıkış imkânı bölgenin üstünlükleri. Gelişen İstanbul coğrafyasının tam ortasında kalan bölge, A ve A+ kullanıcılar için bulunmaz özellikler barındırıyor. Bir iki yıl gibi bir süreçte bölgede başlayan ve başlayacak olan lüks konut ve turizm projeleriyle bölgenin panoraması geri dönülmez derecede güzelleşecek" dedi.

TOLGA BIYIKLIOĞLU/Sinpaş Yapı Genel Müdür Yardımcısı 

DÖNÜŞÜYOR VE DEĞERLENİYOR
Sinpaş Yapı Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu, Ottomare Suites projesi için Bakırköy sahil yolunu tercih etmelerindeki nedenleri deniz manzarası, sükunet ve merkezi lokasyon olarak ifade etti. İstanbul'da artık ulaşımın büyük bir sorun haline geldiğini belirten Bıyıklıoğlu, Atatürk Havalimanı, E-5, Ataköy Marina, Yenikapı ve Bakırköy İDO iskeleleri gibi ulaşım merkezlerine yakınlığı düşünüldüğünde daha iyi bir bölge olamazdı diye konuştu. Şu andaki hareketleri gelecekte büyük değişimin habercisi olarak yorumlayan Bıyıklıoğlu, aslında alanda büyük bir kentsel dönüşüm yaşandığını kaydetti. Bıyıklıoğlu, Bu değişimi desteklemek için devletin yaptığı ulaşım yatırımları var. Ayrıca bölgede gayrimenkul fiyatlarının artma eğiliminde olduğu bir gerçek. Yakın gelecekte devlet ve özel sektör yatırımlarıyla daha da değer kazanacak dedi.


Geri Dön