29 / 04 / 2024

Zeytinyağı alım fiyatı kilogram başına 295 TL oldu! Tariş'ten Zeytinyağında rekor alım fiyatı! 

Zeytinyağı alım fiyatı kilogram başına 295 TL oldu! Tariş'ten Zeytinyağında rekor alım fiyatı! 

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, zeytinyağı alım fiyatını rekor seviyede yükseltti. Zeytinyağı alım fiyatı kilogram başına 295 TL oldu. İşte ayrıntılar...



Zeytinyağında yükselen maliyet ve düşük rekolte fiyatlara da yansıyor. TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, zeytinyağı alım fiyatını rekor seviyede yükseltti. Zeytinyağı'nda yeni alım fiyatları tek tek açıklandı. 

NTV'de yer alan habere göre; TARİŞ, sızma zeytinyağında geçtiğimiz sezon 81 Türk Lirası olan fiyatı, yeni sezon için 295 Türk Lirası'na yükseltti. 

Zeytinyağı alım fiyatı kilogram başına 295 TL oldu! Tariş ten Zeytinyağında rekor alım fiyatı! 

Çiftçiler ürünlerini, bu fiyat üzerinden TARİŞ'e satabilecek, rakam piyasada belirleyici nitelikte olacak. 

Söz konusu fiyat değişikliği TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek tarafından duyuruldu. Hilmi Sürek, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, ürün alım fiyatının üreticinin alın terinin karşılığını alabilmesi ve ürünün değerini bulması açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Zeytinyağı alım fiyatı kilogram başına 295 TL oldu! Tariş ten Zeytinyağında rekor alım fiyatı! 

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, söz konusu açıklamasında, "İçinde bulunduğumuz sezonda kaliteli ve gerçek zeytinyağına ulaşmak herkes için büyük önem taşıyacaktır. Her zaman olduğu gibi Birliğimizin en önemli hedefi üreticiden aldığı kaliteli zeytinyağını güvenli şekilde tüketiciyle buluşturmaktır" ifadelerine yer verdi. 

Hilmi Sürek, yazılı açıklamasını, sezon içinde piyasa hareketlerini ve fiyat gelişmelerini izleyerek gerekirse yeni düzenlemeler yapacaklarını işaret ederek tamamladı. 

Bunların yanı sıra geçtiğimiz gün, Aydın Ticaret Borsası tarafından zeytinyağı fiyatlarında yaşanan artışla ilgili çarpıcı bir açıklama yapılmıştı. 

Zeytinyağı alım fiyatı kilogram başına 295 TL oldu! Tariş ten Zeytinyağında rekor alım fiyatı! 

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI DAHA DA TIRMANACAK

Milli Gazete'den Zeynelabidin Budak'ın aktardığına göre, Türkiye’nin farklı bölgelerinde zeytinyağı üretiliyor fakat en çok zeytinyağının üretildiği şehir Aydın. 

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, zeytinyapında fiyatların daha da yükseleceğini dile getirerek,fiyatların ton başına 10 bin doların üzerine çıkmasını beklediklerinin altını çizdi. 

Fevzi Çondur, söz konusu açıklamasında, İspanya'daki kuraklığın sürdüğünü vurguladı ve İspanya beklentisinin de şu an da 600 bin ton civarlarında, İtalya da beklentinin ise 200 bin tonun altında olduğunu söyledi. 

Çondur, bu durumda tonu 8 bin 400 Euro
olan zeytinyağının fiyatında daha da artış beklendiğini, 10 bin doları aşmasının muhtemel olduğunu vurguladı. 

Emekli ve memurlar aman dikkat! Maaşlarda 2 bin TL'lik kesinti olacak mı?

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

Asgari ücrette buz kestiren yeni rakam: Tam 23 bin 642 TL olacak! SON DAKİKA! 


 


Geri Dön