Kent Haberleri

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar... Ancak, dağ geçidi boyunca uzanan Zigana Tüneli olmadan önce, bölgeye seyahat etmek oldukça zaman alıcı ve yorucu bir deneyimdi

Karadeniz'in doğal güzellikleriyle ünlü şehri Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı, tarihi İpek Yolu üzerinde yer alır ve geçmişte önemli bir ticaret yolu olarak kullanılmıştır. Ancak, dağ geçidi boyunca uzanan Zigana Tüneli olmadan önce, bölgeye seyahat etmek oldukça zaman alıcı ve yorucu bir deneyimdi.

Ancak şimdi, Zigana Tüneli açılıyor ve seyahat etmek artık çok daha hızlı ve kolay hale geliyor. 1 saat süren yolculuk süresi, tünelin açılmasıyla birlikte yaklaşık 30 dakikaya düşüyor. Bu, hem yerli hem de yabancı turistler için bölgenin ziyaretini daha cazip hale getirecektir.

Zigana Tüneli, yaklaşık 14,3 kilometre uzunluğunda ve 2 şeritli bir karayolu tünelidir. Türkiye'nin en uzun tünellerinden biri olan Zigana Tüneli, projesi 2015 yılında başladı ve inşaat çalışmaları yaklaşık 5 yıl sürdü. Tünelin açılmasıyla birlikte, bölgedeki turizm faaliyetlerinin artması ve ekonomik kalkınmanın ivme kazanması bekleniyor.

ZİGANA TÜNELİ BUGÜN AÇILIYOR!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tören öncesi açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Avrupa’nın en uzun tüneli. Alternatif yolu 1700 metreydi. Ona ulaşmak için önemli mesafeleri, dağları aşmanız gerekiyordu. 1800 rakımdaki tünelimizi 800 metre kot aşağı indirerek kesintisiz bir şekilde 14.5 kilometreye uzattık. Çift tüp tünelden bahsediyoruz. Buradan günde yaklaşık 9-10 bin aracın geçeceğini ön görüyoruz. 650 tane kamera ile araçlar kontrol edilecek. Güvenli bir şekilde trafik kontrol merkezinden anlık olarak seyredilecek. Burası kamu bütçesinden yapıldığı için ücretsiz olacak. Kaza risklerini ortadan kaldırıyor. Yo 8 km kısalıyor. 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek."

Doğal gazda 1 ay faturasız dönem; 'Sıfır' yazacak

Turizmin yeni trendi; tiny house... Hem düşük maliyetli hem de ev ortamında bir tatil...

Altın gözünü tepeye zirveye dikti! Uzmanlardan altını olanlara yeni uyarı geldi! Altın yatırımcıları dikkat!