09 / 10 / 2024

Ziggurat projesine Sümerlerin tapınakları ilham oldu!

Ziggurat projesine Sümerlerin tapınakları ilham oldu!

çeyrek yüzyıllık turizmcilik deneyimini geliştirdiği projelerle inşaat dünyasına taşımaya kararlı olan çakırlar şžirketler Grubu, İkitelli 'den Tanrılara iki kuleyle yaklaşacak




çeyrek yüzyıllık turizmcilik deneyimini geliştirdiği projelerle inşaat dünyasına taşımaya kararlı olan çakırlar şžirketler Grubu, İkitelli 'den Tanrılara iki kuleyle yaklaşacak

Turizm yatırımlarıyla 25 yıllık tecrübeye sahip olan çakırlar şžirketler Grubu, Bodrum 'da gerçekleştirdiği Gardens of Babylon Suite Hotel & Residence projesinin konseptini İstanbul 'a taşıma kararı aldı. 1989 yılından bu yana Bodrum 'da turizmcilik hizmeti veren Kadıkale Resort 'a, Gardens of Babylon projesini ekleyen çakırlar şžirketler Grubu, otel zincirinin üçüncü halkasını şirket ortaklarının mülkiyetinde olan 9 bin metrekare arsa üzerine Ziggurat ismiyle gerçekleştirecek.
İstanbul Basın Ekspres yolundaki Mahmutbey 'de yer alan arsanın ulaşım alternatifleri, peş peşe yükselen marka konut projeleri ve AVM 'lere komşu bir lokasyonda bulunduğunu dile getiren çakırlar şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai çakır, yapacakları Ziggurat isimli projenin İstanbul 'daki ilk otelleri olacağını açıkladı.
Yeni projenin yatırım değerini 80 milyon dolar olarak planladıklarını belirten çakır, “Ziggurat projesi 32 kat üzerine iki kule olarak yükselecek. Birisi 300 odalı otel, diğeri de 200 adet 1+1 ve 2+1 şeklindeki residence ve home ofislerden oluşacak. Projede yaklaşık 30 VIP mağazadan oluşan butik bir AVM 'ye yer vereceğiz. İnşaat alanını da yaklaşık 80 bin metrekare olarak hesaplıyoruz ” diye konuştu.

Bu yılı Ziggurat 'ın plan ve projelerini geliştirilmesine ayırdıklarını belirten çakır, “Antropolojiden gelen ve insanlık tarihinde görüntüsü olmayan Ziggurat 'ı geliştirmek üzere dikkatli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. 2012 yılı başında inşaatına başlayacağımız kuleler yaklaşık 100 metre yükselecek. Babil 'in Asma Bahçeleri 'nde olduğu gibi basamaklar üzerinde yükselen, bir evin terasının diğerinin bahçesi olduğu bir proje planlıyoruz ” diye konuştu.

Bodrum 'da son 7 residence
Grubun Bodrum 'da gerçekleştirdiği ve 2009 ağustosta hizmete açılan Gardens of Babylon 'da da satılık sadece 7 residence kaldığının altını çizen çakır, “63 residencelik proje 40 bin metrekare üzerinde 28 bin metrekare inşaat olarak gerçekleştirildi. şžu anda satışta 7 residence kaldı ” diye konuştu.

İşletmeciliğini de üstleniyor
Gardens of Babylon 'da iki farklı yöntem izlediklerini belirten çakır, sattıkları 63 residencenin aynı zamanda işletmeciliğini de üstlendiklerin anlattı. Sahipleri tarafından kullanılmayan zamanlarda konutları kendilerinin işlettiğine değinen çakır, “Örneğin yılın 11 ayı kullanılmayan projeyi biz işletiyoruz. Elde edilern gelirin yüzde 25 'ini biz alıyor, kalanını müşterinin hesabına aktarıyoruz ” dedi.

Bu işletmeciliğin garanti altında olduğunu söyleyen çakır, her konutun yılda 15 ile 40 bin euro arasında bir gelir getireceğini taahhüt ettiklerini, bu rakamın altında kalırlarsa sözleşme gereği kendilerinin bu rakamı müşteriye mutlaka aktardıklarını kaydetti.
İşletmeciliğini üstlendikleri residencelere ek olarak 23 odası kral dairesi 28 villa, 1 penthouse ve 1 adet içinde şelale bulunan balayı suite olmak üzere kendilerinin de 53 villanın daha olduğunu belirten çakır, “Bunlar kendi mülkümüz ve işletmeciliğini yapıyoruz. CondÜ© Nast Johansens 'in 2011 yılında Türkiye'den tek tavsiye ettiği otel olma özelliğini taşıyor. Kış günleri mesaj uygulamaları ve diğer hizmetleriyle dikkat çekiyor ” diye konuştu.

Tarihte Ziggurat
Basamaklı piramit biçiminde, yukarı doğru gittikçe daralan tapınak yapısıdır. İlk zigguratlar Sümerler tarafından yapılmıştır. Sonraki dönemlerde de yapılan bu yapı tipine örnek Babil Kulesi'dir.

‘İnsanların ihtiyaçları lüks oldu '
2011 'in daha iyi geçece ğini öngören çakır 'a göre Türkiye 'nin her yıl 500 bin konuta ihtiyacı var. şžu ana kadar bunun ancak yüzde 50 'si nin karşılandı ğını belirten çakır, “Bu yıl tüm sektörler iç inde inşaat , yine en çok büyüyen sektör olacak. çünkü vadeler uzadı, döviz artık artmıyor, altın tavan yaptı. İnsanların en iyi yatırımı yine gayrimenkul yatırımı olacak ” diye konuştu.
 
 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön