31 / 08 / 2024

Zincir mağazaya İzmirli 202 işadamı ortak

Zincir mağazaya İzmirli 202 işadamı ortak

İzmirli 202 gıda üreticisi, kriz döneminde sermayelerini birleştirme kararı aldı.



İlk etapta 10'ar bin lira para koyan işadamları, Şarküteri Pazarı (Şarpa) isminde bir süpermarket zinciri kurdu. Şimdiden 4 şubesi bulunan zincir, yıl sonuna kadar 30 mağazaya ulaşacak.

Şarpa'nın ortakları, aslında Avrupa ülkelerine gıda maddeleri satıyor. Ortaklar bundan sonra Avrupa standartlarında ürettikleri gıda ürünlerini kendi marketlerinde de satışa sunacak. Şarpa Yönetim Kurulu Başkanı Cihangir Hür, tüketicilere her anlamda 'güvenli gıda' sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'nin gıda ve tarım ürünlerinin sağlık açısından ciddi bir denetimden geçtikten sonra ihraç edildiğini belirten Hür, iç piyasada ise tam bir kaos yaşandığını kaydetti. Avrupa ülkelerinde ucuzluğun, kaliteden asla taviz verilmeyen bir anlayışla sunulduğunu aktarırken, Türkiye'de ise ucuzluk yarışının kaliteyi düşürdüğünü belirtti. Cihangir Hür, "Yabancılar, alım yaptığı firmaları kalite konusunda devamlı yarıştırıyor. Rekabet sonucu, en kaliteli ürünü en ucuza alıyorlar." dedi. Şarpa fikrinin de buradan doğduğunu ifade eden Hür, bu düşünceyi Ege Bölgesi Sanayi Odası bünyesindeki Gıda Sorunları Komitesi'nde ele alarak çok ortaklı bir modele dönüştürdüklerini dile getirdi. Şarpa'nın 202 ortağı ikinci etapta 10'ar bin lira daha sermaye koyacak. Böylece her ortak 20 bin TL'lik katkı sağlamış olacak. 4 şubeli zincirde şimdilik 67 kişi istihdam ediliyor. Mağaza sayısının artmasıyla istihdam da 300'e yükselecek. Cihangir Hür, "Açtığımız dört mağaza, 'demo' mağazaları. Bundan sonra açacaklarımız ise müşterinin isteklerini karşılayan özellikte olacak." diye konuştu. Yöre lezzetlerine de yer vereceklerini vurgularken, "Divriği ekmeği, Uşak tarhanası, Kars balı, Acıpayam yoğurdu gibi ürünler bulunacak. Keçi sütü, inek sütü ve koyun sütü de olacak." bilgisini verdi. Şarpa şubeleri 150-250 metrekare büyüklüğünde olacak.

Zaman

Geri Dön