Perakende

Zincir marketler peş peşe indirim ve fiyat sabitleme yarışına girdiler! Yüzde 50'ye varan indirimler...

Zincir marketlerden peş peşe açıklama geldi. Bu kapsamda indirim ve fiyat sabitleme yarışına girdiler. Peki kampanyaya hangi zincir marketler dahil oldu? İşte detaylar...  

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başta olmak üzere kabine üyelerinden gelen art arda açıklamalar, Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden karşılık geldi.

 

Perakende sektörü, kabine üyelerinden gelen çağrılara cevap verdi. Bakan Nebati, katıldığı bir televizyon programında, gıda perakendecileriyle görüştüğünü kaydederek, fiyat artışlarının artık makul kabul edilemeyeceğini ifade etti. Nebati, gerek ulusal gerekse yerel marketlere fiyatların belli bir süre artırılmaması ya da sabitlenmesi noktasında çağrıda bulumuş ve şöyle devam etmişti "Biz her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bu çağrıya karşılık verenler de oldu." Zincir marketlerden peş peşe açıklama geldi. Bu kapsamda indirim ve fiyat sabitleme yarışına girdiler. Peki kampanyaya hangi zincir marketler dahil oldu? İşte detaylar...

ZİNCİR MARKETLERİN KAMPAYALARI BÜYÜYOR!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da en çok şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelirken marketlere, asgari ücret zammı ardından etiket fiyatlarına ilişkin uyarılarda bulunmuştu. Muş, piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceklerinin mesajını vermişti.

ŞOK MARKETLER OCAKTA FİYAT SABİTLEDİ!

Bu çağrılardan sonra yeni yılın ilk gününde ilk açıklama Şok Marketlerden geldi. Şok Marketler, ocak ayı süresince 1000 üründe fiyatlarını sabitlediğini belirtti. Buna göre, markette pirinçten makarnaya,  çay-kahveden şekere, bakliyattan una, sıvı yağdan margarine, patatesten soğana bir evin temel ihtiyaçları arasından belirlenen 1000 üründe fiyatlar, ocak sonuna kadar sabitlenecek. Şok Marketler Üst Yöneticisi (CEO) Uğur Demirel, firma olarak ülke ekonomisine ve müşterilerin bütçesine katkı sağlamak üzere fiyat sabitleme kararı aldıklarını ifade etti.

 

MİGROS'TAN FİYAT SABİTLEME VE İNDİRİM KAMPANYASI!

Migros Markette ocak ayı boyunca en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyatları sabitlerken 3 bin üzerinde markalı üründe sürekli indirim yaptı. Migros'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin, enflasyonla mücadele kararlılığıyla yüzlerce temel üründe hem fiyatları sabitlediği hem de çok güçlü indirim kampanyaları başlattığı bildirirken, ocak ayı boyunca  deterjan, un, çay,yağ, şeker, bakliyat, çocuk bezi gibi en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyat sabitlemesine gidildi. Aynı zamanda 3 binden fazla markalı üründe ise sürekli indirim yapılırken 23 farklı gruptaki tüm ürünleri kapsayacak şekilde 20 bine yakın üründe özel olarak yüzde 25'ten yüzde 50'ye varan indirimler sağlanacak.

CARREFOURSA'DA YÜZDE 40'A VARAN İNDİRİMLER!

CarrefourSA da ocak ayında gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe yüzde 20'den yüzde 40'a varan indirimler yapma kararı aldı. Kampanya kapsamında Temel gıda, et, taze sebze-meyve gibi müşterilerin öncelikli ihtiyaçları olan ürün kategorilerinde bu ve benzeri kampanyaları sürdürerek tüketici dostu indirimleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

HAPPY CENTER DA KATILDI!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Altun, zincir marketler olarak fiyatlarda indirime gittiklerini açıklamıştı. Altun, komite başkanı olarak zincir marketlerle görüştüğünü belirttiği açıklamasında şunları kaydetti:

"Hepsi fiyatlarda indirime gideceğini teyit etti. Sektör olarak halkımıza verebileceğimiz tüm desteği sunacağız. Happy Center marketleri olarak da gıda ve gıda dışı ürünlerde indirime gittik ve indirimler her geçen gün devam edecek. Yeni yılla birlikte gıda ve gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarını yüzde 10 - 20 arasında düşürdük. Et ve süt ürünlerinde ise arza bağlı olarak ilerleyen süreçte indirim yapabiliriz. Enflasyonist etki azaldıkça başta gıda olmak üzere bütün ürünlere bu indirimleri yansıtmak istiyoruz ancak 'Şu kadar üründe, şu kadar indirim yapacağız' gibi popülist söylemlerden uzak durup, gerçek indirimi halkımıza yansıtma kararlılığındayız."

EYT'de ilk maaşlar hesaplara ne zaman yatacak? EYT ne zaman meclise sunulacak?

Yüzde 30 zam ile SED yardımı paraları güncellendi! Onaylanan hesaplara anında 2.059 TL, 3.708 TL yatırılıyor...

5-13 Ocak TOKİ 5. etap konut kura takvimi belli oldu! Çekilişler peş peşe gün gün yapılacak! İşte il il yeni kura...