Perakende

Zincir marketlerde et, balık, ekmek, sigara, alkol satışına yasak mı geliyor? Pazar ve 19.00 talebi çok konuşulacak!

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışlarıyla alakalı tartışmalar devam ederken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken dikkat çeken bir öneride bulundu. Zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışları bir anda Türkiye'nin en önemli gündemlerinden biri oldu

Marketlerin pazar günleri kapalı olmasını isteyen Palandöken, hafta içleri de saat sınırlaması gerektiğini belirtti TESK Başkanı; ekmek, sigara, alkollü içecek, et, balık ve elektronik eşya satışının marketlerde yasaklanması için ilgili bakanlıklara talepte bulundu.

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışları bir anda Türkiye'nin en önemli gündemlerinden biri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği marketlerle alakalı yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bahçeli'nin açıklamalarına verdiği cevapla gündem olan BİM CEO’su Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanlığı görevinden dün akşam istifa etti. Zincir marketlerle ilgili çok konuşulacak bir öneri de TESK Başkanı Bendevi Palandöken'den geldi. Palandöken, zincir marketlerle mücadele etmekte zorlanan esnaf için perakende kanunuyla ilgili yeni bir düzenleme talebinde bulundu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yasa değişikliği önerisini Ticaret Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na ayrı ayrı iletti.

ZİNCİR MARKETLER İÇİN ÇOK KONUŞULACAK ÖNERİ!

Bendevi Palandöken, elektronik ticarete dair yasal düzenlemeye vurgu yaptı ve zincir marketler için de benzer bir öneride bulundu. Palandöken, "Zincir marketler, hızlı tüketim malları haricindeki ürünlerle kendi özel markalı ürünlerini satmasın. Marketlerin indirim ve reklam bütçelerine kota getirilsin. Devlete lisans bedeli ödesin. Kurallar belli olmalı" ifadelerini kullandı.

MARKETLERDE EKMEK, ET, BALIK SİGARA, ALKOLLÜ İÇECEK SATIŞI DÖNEMİ SONA MI ERİYOR?

Palandöken; zincir marketlerin satabileceği ürünlerin kısıtlanması gerektiğini söyledi. Ekmek, sigara, et, alkollü içecek, mobilya, elektronik eşya, cep telefonu, beyaz eşya, hırdavat, ayakkabı, kıyafet, ev tekstili, deniz ürünleri pastane ürünleri, otomobil araç gereçlerinin zincir marketlerde satılmaması gerektiğini belirtti. 

"PAZAR GÜNLERİ KAPALI, HAFTA İÇİ 19.00'A KADAR AÇIK OLSUN"

Marketlerin haftada bir gün pazar günleri tatil yapmaları gerektiğini savunan Palandöken, diğer günler de sabah 10.00'da açılıp akşam 19.00'da kapanmalarını istedi.

Karaca'dan yılbaşı hediye festivali! İşte 2 Aralık fiyat listesi...

Yves Rocher yılbaşı ürünlerinde yüzde 25 indirim! İşte 2 Aralık 2022 fiyat listesi...

Madame Coco'da yorgan fiyatları yüzde 50 indirimli! İşte 1 Aralık 2022 fiyat listesi