Perakende

Zincir marketlerde fahiş fiyatlara şok denetim!

Zincir Marketlere yapılan denetimler hız kazandı. Son olarak Trakya bölgesinde zincir marketlerde, temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatı kontrol edildi, raf ile kasa fiyatları karşılaştırıldı.Süleymanpaşa İlçe Tarım Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde meyve, sebze, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere pek çok temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarını kontrol etti

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da zincir marketlerde "fahiş fiyat" denetimi yapıldı. Süleymanpaşa İlçe Tarım Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde meyve, sebze, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere pek çok temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarını kontrol etti.

Reyonları gezen ekipler fiyat artışlarından, kasa ve raf fiyatları arasındaki uyuşmazlığa, irsaliye karşılaştırması, ürün gramajı, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da ürünleri inceledi.

Zabıta Müdürü Turgut Ünsal, gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimlerde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını belirtti. Denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Ünsal, "Denetimlerimizde fiyat etiketi ve kasada olan fiyat karşılaştırılması, ürünün son kullanım tarihinin geçip, geçmediğini kontrol ettik. Şu ana kadar yapılan denetimlerde bir sıkıntı yaşamadık. Denetimlerimiz devam edecek. Tüm zincir marketler denetlenecek." diye konuştu.

ŞİKAYET ÜZERİNE DENETLENEN ZİNCİR MARKETTE TARİHİ GEÇMİŞ 13 ÜRÜN TESPİT EDİLDİ!

Mersin ilinde zabıta ekiplerinin denetimi sırasında vatandaşın şikayeti üzerine gidilen zincir marketin bir şubesinde, son kullanma tarihi geçmiş 11 paket peynir ile 2 şişe ayran bulundu.

Akdeniz Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki marketlere ilişkin denetim yaptı.

Ekipler, son kullanma tarihleri, ürünlerin gramaj, reyon ve kasa fiyatlarını inceledi, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

İlçedeki zincir marketin şubesindeki denetimde, bir markaya ait 5 kilogramlık un paketlerinde gramaj eksikliğine rastlandı.

Para cezası uygulanan marketten alınan un paketleri, marka hakkında idari işlem yapılması için Ticaret İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

Uygulama sırasında zabıta ekiplerinin yanına gelen bir yurttaş, Burhan Felek Caddesi'ndeki farklı bir zincir marketin şubesinden aldığı bir ürünün son kullanma tarihinin geçmiş olduğunu fark ettiğini, yetkililere de durumu iletmesine rağmen sorunun çözülmediğini belirtti.

Şikayet üzerine markete giderek denetim yapan ekipler, süt ile süt ürünlerinin olduğu dolapta incelemede bulundu.

Raflarda bulunan 11 paket peynir ve 2 şişe ayranın son kullanma tarihinin geçtiği, bir peynirin de küflendiği tespit edildi.

Ürünlere el koyan ekipler, markete para cezası kesti. Toplanan ürünlerin, inceleme için İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ulaştırılacağı kaydedildi.

"BUNLAR SÜT ÜRÜNÜ, ÇOK TEHLİKELİ!"

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, son dönemde vatandaşların şikayeti üzeri denetimlerin sıkılaştırıldığını belirtti.

Bazı marketlere çeşitli eksiklikleri sebebiyle para cezası uyguladıklarını kaydeden Sivaslıoğlu, "Bugünkü denetimlerimizde tarihi geçmiş ürünler tespit ettik. Onlar hakkında cezai işlem uyguladık. Bunlar süt ürünü, çok tehlikeli. Allah korusun. Zehirleme tehlikesi olabilir. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz" diye ifade etti.

MARKETTE REYON VE KASA FİYATI FARKLI ÜRÜN BULUNDU!

Adana'nın Pozantı ilçesinde de zabıta ekiplerince market raflarındaki ürünlerin etiketleri tek tek denetlendi.

Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın da katıldığı denetimde, bir mağazada satıştaki tereyağının son tüketim tarihinin 1,5 ay geçtiği gözlemlendi.

Bir başka mağazada ise bir krakerin raf etiketinin 1,75 TL, kasa fiyatının 1,90 TL olduğu tespit edildi. Zabıta ekipleri iş yerine para cezası kesti.

Çay, yaptığı açıklamada, vatandaşların ürünlerin raf etiketi ile kasadaki fiyatını mutlaka karşılaştırmaları gerektiğini söyledi.

A101'de Peros yumuşatıcı, ketçap, mayonez, salça, ve çaya yüzde 30'a varan indirim! İşte 5 Aralık 2022 fiyat listesi

A101 online aktüel kataloğu belli oldu! Oto cam sileceği 24 TL, araç el süpürgesi 139 TL! 8 Aralık 2022 fiyat listesi

Emekliye hem promosyon hem ödül! Yapı Kredi duyurdu! Başvuran emekli o parayı hemen alacak!