Zincir marketlerde satılan o baharat, yurt dışında toplatıldı! Gerekçesi korkunç!
Türkiye kökenli Arifoğlu markasına ait, Singapur'a ihraç edilen üç baharat türünde yiyeceklerde kullanılması yasak olan ve kanser riski taşıyan endüstriyel boya tespit edildi. Ürünler toplatıldı. Bu kararın ardından söz konusu baharat firması Arifoğlu’dan açıklama geldi. TOPLATILAN SORUNLU ÜRÜNLER AÇIKLANDI Singapur'da yayın yapan The Straits Times gazetesinin haberine göre, toplatılan ürünlerin 250 gr'lık pakette satılan sumak, 70 gr'lık pakette satılan öğütülmüş tatlı biber ve 180 gr'lık pakette satılan tavuk baharatı olduğu belirtildi
Singapur'da Arifoğlu firmasının 3 baharat ürünü kanserojen madde içerdiği için toplatılmaya başlandı.
TOPLATILAN SORUNLU ÜRÜNLER AÇIKLANDI
Singapur'da yayın yapan The Straits Times gazetesinin haberine göre, toplatılan ürünlerin 250 gr'lık pakette satılan sumak, 70 gr'lık pakette satılan öğütülmüş tatlı biber ve 180 gr'lık pakette satılan tavuk baharatı olduğu belirtildi.
Singapur Gıda Ajansı (SFA), önlem olarak ithalatçı firma olan Pronto Food Services'e açıklanan bu ürünlerin toplatılması talimatını verdi. Ürünlerin toplanması süreci devam ediyor.
SFA ayrıca perşembe günü yaptığı uyarıda, baharatları satın alan ve endişe duyan tüketicilerin bu ürünleri kullanmayı bırakmaları gerektiğini söyledi.
Singapur'da tüm gıda katkı maddelerinin Singapur'da satılan gıdalara dahil edilmeden önce Singapur Gıda Ajansı (SFA) tarafından onaylanması gerekiyor.
ARİFOĞLU FİRMASINDAN AÇIKLAMA GELDİ
Skandal olayda adı geçen Arifoğlu markasından gelen açıklamada söz konusu üç baharatın kanserojen madde içermesi nedeniyle toplatıldığı doğrulandı.
Markanın böyle bir haberle anılmasının üzücü olduğu belirtilen açıklamada, Arifoğlu Baharat’ın Singapur'a direkt bir ihracatı bulunmadığı ifade edildi. Söz konusu ürünlerin Arifoğlu etiketi altında olmasından dolayı açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu belirten marka, 2021 yılı Ekim ayında üretim tesisindeki yangından sonra üretimin aksadığını ve o süreçte bazı ürünleri başka tedarikçilerden almak zorunda kaldığını belirterek yaşananlarla ilgili olarak tedarikçiyi işaret etti. Bahsi geçen ürünlerde kanserojen madde tespit edildiğinde ürünün zincir marketlerden toplatıldığı ve imha edildiği açıklandı.
Gıda Mühendisi ve Kalite Kontrol Uzmanı Süleyman Uzun, bu ürünlerin dış ticaretimizi olumsuz etkileyeceğini söyledi. Uzun, bu durumun iç piyasada da farklı olmadığını ve yaşananların buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu öne sürdü.
Vatandaşlar sağlıklarını tehlikeye atmamak için yetkililerin daha fazla denetim yapmasını bekliyor. Denetimlerin etkin olması, sağlığa zararlı madde içeren ürünlerin açıklanması ve alışveriş bilincinin gelişmesi de kritik önem arz ediyor.
Akaryakıt fiyatları kaç lira oldu? Akaryakıta zam geldi mi? Şu an benzin kaç TL, motorin kaç TL?
Ekmek yemeden doymam diyenlere kötü haber! Ekmeğe korkunç zam! Duyanların iştahı kaçıyor!
Doğal gaz ve elektrik yardımının ne zaman ödeneceği belli oldu!