Ekonomi

Zincir marketlerdeki indirim kampanyası dalga dalga yayılıyor! Sıra o sektörlere de geldi... Duyan inanmıyor!

Zincir marketlerde başlayan 'fiyat sabitleme' kampanyası dalga dalga yayılıyor. Sırada giyim, beyaz eşya ve plastikçiler var. Özellikle stok fazlasının bulunduğu sektörlerde stokları eritme yarışı başladı. Özellikle stok fazlasının bulunduğu, gıda, giyim, beyaz eşya, plastik gereçler gibi alanlarda da fiyat artışlarının önümüzdeki günlerde durması ve fiyatların sabitlenmesi bekleniyor

Zincir marketlerin başlattığı 'fiyat sabitleme' çılgınlığı dalga dalga yayılıyor. Özellikle stok fazlasının bulunduğu, gıda, giyim, beyaz eşya, plastik gereçler gibi alanlarda da fiyat artışlarının önümüzdeki günlerde durması ve fiyatların sabitlenmesi bekleniyor.

 

Uzmanlara göre, zincir marketlerin başlattığı fiyat sabitleme kampanyasının arkasında reel ekonominin stok eritme amacı var. Pandemi ve döviz fiyatlarındaki yükselişi bahane ederek 2022 yılının başında stok biriktiren, ellerindeki ürünü de fahiş zamla satmaya çalışan, daha sonra akaryakıt fiyatlarının düşmesi, döviz kurunun durağan hareket etmesi ve girdi maliyetlerinin inmesine karşın geri adım atmayan bazı sektörler harekete geçti.

Peki, sırada hangi sektörler var? Detaylar haberimizde...

Zincir marketlerin fitilini ateşlediği 'fiyat sabitleme' kampanyası, diğer sektörlere de yansımaya başladı. Son olarak halkaya tekstil sektörü de dahil oldu..Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, "Zincir marketlerde başlayan fiyatların sabitlenmesi konusunu bu yıl kendi sektörümüzde de yaşayacağız. Fiyat etiketleri üzerindeki artışı 2023 yılında görmeyeceğiz. İhracatta küçülme yaşadık, fiyatları sabit tutarak elimizdeki stoku eriteceğiz" ifadelerini kullandı.

 

BEYAZ EŞYA DA GELİYOR


Stok sorununun en ciddi yaşandığı sektörlerin başında özellikle beyaz eşya sektörü geliyor. Pandemiden döneminden sonra depoları yüksek fiyatlarla dolduran sanayiciler, navlun fiyatları da düşünce telaşa kapıldı.

2023'te Türk Lirası’nda değer artışı beklediklerini ifade eden Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği Başkanı Talha Özger ise "Bu yıl işgücü ve enerji girdi maliyetlerimizin belirginleşmesini, TL'nin değerlemesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker Önel de zincir marketlerin fiyatları sabitlemesinin piyasaya olumlu etkisinin olduğunu belirterek, "Asgari ücret artışı, Kredi Garanti Fonu'nun devreye girmesi ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeler de olumlu oldu. Bu üç gelişme, piyasaya ciddi anlamda sıcak para akıtacak. Alım gücünün yükselmesiyle beraber esnaf daha fazla kazanacak. Aslında fiyat sabitleme ile bu süreç birbirini çok uyumlu tamamlayacak. Bu nedenle ben fiyat sabitleme kampanyasının hem süresinin uzayacağını hem de diğer sektörleri de kapsayacağını düşünüyorum" dedi.

ŞOK Market'te 10 kg Bingo deterjan 159 TL, Çamaşır suyu 18 TL! ŞOK çılgın indirim kataloğu 11 Ocak 2023 fiyat listesi

Migros'ta yüzde 40'a varan indirim başladı! Ayçiçek yağı 123 TL'ye düştü! Herkes online siteye akın etti! 10 Ocak 2023