Perakende

Zincir marketlere fahiş fiyat ve stokçuluk cezası! 21 işletmeye 9,4 milyon TL rekor ceza kesildi!  

Ticaret Bakanlığı, temel gıda ile temizlik ürünlerinde fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yaptıkları tespit edilen zincir marketler ve işletmelere toplam 9 milyon 403 bin Türk Lirası ceza verilmesine karar verdi.Bugüne kadar yapılan denetimler sonucunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplamda 56

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun 7'nci toplantısı gerçekleştirildi. Bugüne kadar yapılan denetimler sonucunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplamda 56.602.168,50.- Türk Lirası idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, bu yılın yedinci toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda tüketicilerin temel ihtiyaçları arasında yer alan yumurta, makarna, süt, yoğurt gibi gıda ürünleriyle sabun deterjan gibi temizlik maddeleri ve benzeri ürünlerde yaşanan fiyat artışlarının tespiti için ulusal ve yerel düzeyde faaliyet gösteren zincir marketler ile diğer işletmelere yönelik Bakanlıkça yapılan denetimlerin sonuçları masaya yatırıldı.

Bu kapsamda, fahiş fiyat artışı ile stokçuluk yaptığı değerlendirilen, aralarında ulusal marketlerin de yer aldığı 21 işletmeye 9 milyon 403 bin 237,50 Türk Lirası daha idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

EKMEKTEN BEBEK MAMASINA KADAR DENETİM

Kurul tarafından Pandemi salgınının başlangıcından itibaren sütten tahıl ürünlerine, sebze ve meyveden ekmeğe, bebek maması ve bezinden temizlik ürünlerine, yangın ekipmanlarından KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığına, elektronik pazar yerlerinden araç stokçuluğuna varıncaya kadar binlerce işletme ve ürün denetime alındı.

Bugüne kadar yapılan denetimlerde, fahiş fiyat artışı ile stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 56 milyon 602 bin 168,50 lira idari para cezası uygulandı. Kurul stokçuluk ve fahiş fiyat artışı  denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

Kamunun yanı sıra tüketici ve özel sektör temsilcilerinin de bulunduğu Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, tedarik zincirinde serbest piyasa şartlarının sağlıklı ve düzenli işlemesine katkı sunmayı ve tüketicileri korumayı amaçlıyor.

Pandemi sürecinde piyasa aksaklıklarına neden olan haksız ve rekabeti bozucu faaliyetlerin önlenmesine ilişkin çalışmalar kapsamında 16 Nisan 2020 tarihinde Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da yapılan değişiklikle üretici, tedarikçi ile perakende işletmelerin fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarınının önüne geçmek ve gerekli hallerde idari para cezası kararı almak amacıyla Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu oluşturulmuştu.

TOPLAM 56 MİLYON LİRA CEZA!

Bugüne kadar yapılan denetimlerde, fahiş fiyat artışı ile stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplamda 56.602.168,50.- Türk Lirası idari para cezası uygulandı. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk denetimlerine ara vermeden devam ediliyor.

Zamlı yarış kızıştı! Hem şubeden hem internetten başvuran emekliler 7.500 TL para alıyor! 

Bakan Yanık müjdeyi verdi! Doğal gaz desteği ödemeleri başladı! Başvuran PTT'den 2 bin 500 TL alacak!

TOKİ kura tarihlerini peş peşe açıkladı! TOKİ kura sonuçları ne zaman belli olacak? 2022 TOKİ il il kura çekiliş takvimi