Genel

Zincirbozanda askeri tesisler hukuk fakültesi olsun!

Çanakkalenin Lapseki ilçesi Çardak beldesindeki Zincirbozan mevkisinde bulunan askeri tesislerin boşaltılmasının ardından, tesislere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesince (ÇOMÜ) hukuk fakültesi yapılmasını talep edildi

Çanakkalenin Lapseki ilçesi Çardak beldesindeki Zincirbozan mevkisinde bulunan askeri tesislerin boşaltılmasının ardından, ilçe ve belde belediye başkanları ile parti temsilcileri, buraya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesince (ÇOMÜ) hukuk fakültesi yapılmasını talep etti.

Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Umurbey Belediye Başkanı Vedat Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, MHP İlçe Başkanı Hüsmen Okay, DP İlçe Başkanı Yüksel Üstünalp ve belediye meclis üyeleri, belediye meclis salonunda bir araya gelerek, askeri tesislerin yerine ne yapılacağını değerlendirdi.

Toplantının ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, "Zincirbozan"ın yerine ÇOMÜ tarafından hukuk fakültesi yapılması konusunda görüş birliğine varıldığı duyuruldu.

Lapsekideki ÇOMÜ Meslek Yüksekokulunun gelişmesi için hukuk fakültesi açılması yönünde karar alındığı ifade edilen açıklamada, yaklaşık 27 dönümlük alanda yer alan Zincirbozan askeri tesislerinin ve Lapsekinin Dalyan Mahallesindeki yaklaşık 13 dönümlük Hazine arazisinin de, üzerindeki binayla birlikte üniversiteye tahsis edilmesinin kabul edildiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Su Ürünleri Araştırma Laboratuvarı ve Sebze-Meyve Kalıntı Tahlili Laboratuvarı açılması amacıyla çalışmalara başlandığı kaydedildi.

Süleyman Demirel, Deniz Baykal ve Hüsamettin Cindorukun da aralarında bulunduğu siyaset ve devlet adamlarının, 12 Eylül darbesinden sonra zorunlu ikamete tabi tutuldukları, Çanakkalenin Lapseki ilçesi Çardak beldesindeki Zincirbozan mevkisinde yer alan askeri tesisler bir süre önce boşaltılmıştı.

AA