Emlakta Nostalji

Zincirlikuyu mezarlığı 1935 yılında yapılmış!

1935 yılında Zincirlikuyu'da yeni mezarlık arsasını etrafı çekilmiş ve duvarın inşası bitmiş. Mezarlık 1935 yılında hazır hale getirilmesi planlanmış.  

1935 yılında Zincirlikuyu'da yeni mezarlık arsasını etrafı çekilmiş ve duvarın inşası bitmiş ve arsaya yapılacak binaların inşaat çalışmaları üzerine yoğunlaşılmış. İstanbul Belediyesi 1935 yılında mezarlığı açmak için çalışmalarına son hızla devam etmiş. Bunun için belediyeler bankasından 750 bin liradan 75 bin lirasını yeni mezarlık için ayırmış. Bu para içinde, mezar içinde yolların açılması, ölü bekleme alanları yer alacakmış. 

1935 yılı sonbahara kadar mezarlığın hazır hale getirilmesi için çalışmalar devam etmiş. 

ZENGİN FAKİR AYRIMI YAPILMAYACAK

Söz konusu mezarlık için, zengin ve fakirler diyebire ayrım olmnayacağı kimseye özel yerlerin ayrılmayacağı belirtilmiş. 

Söz konusu haber 9 Mart 1935 yılında 'Şehir mezarlığı bu yıl yapılacak' başlığı ile Milliyet Gazetesi'nde yer almış. İşte o haber...

Şehir Mmezarlığı bu yıl yapılacak

Duvar örüldü, yakında binaları inşa edilecek Zincirlikuyuda yeni mezarlık arsasını etrafına çekilmekte olan duvarım inşası bitmiştir.

Şimdi sahanın tanzimi, mezarlık arsasında yapılacak hinalarım inşası işleri vardır. Belediye mezarlığı bu sene baharda açmak niyetindedir.

Bunun için Belediyeler Bankasından istikraz edeceği 750 bin liradan 75 bin lirası yeni mezarlık içindir. Bu para me zarlık içindeki yolların açılması, ölü beklemeye mahsus binaların inşasına tahsis edilecek ve bu para ihtiyacı kifayet edecektir.

Bu sene sonbahara kadar inşaatın ve sahanım tanzimi işinin biteceği tahmin ediliyor. Mezarlıkta şimdilik, evvelce düşünüldüğü gibi, fakirlere, zenginlere mahsus yerler ayrılmayacak yalnız ayrılacak bir kısımda lahitler yapılacak ve bu lahitlere ölü defnedilmeğye başlanacaktır.

Zamanla ölü gömülmesinden elde edilecek varidat ile mezarlığın diğer kısımları  tanzim edilecektir. Yeni mezarlık açıldıktan sonra Beyoğlu tarafındaki bütün eski kabristanlara ölü gömülmesi kat'i surette menedilecektir.

1931'de Büyükada'da sekiz taksitle satılık emlak!

1932'de Boğaz Köprüsü'ndeki dükkan ve kulübeler neden yıkılmış?