Ekonomi

Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers'ın müteahhidine iflas kararı! Kamyon fabrikası arazisi ailenin malvarlığını tüketti

İstanbul'un en değerli bölgesinde önceden kamyon fabrikası olan araziye inşa edilen Çiftçi Towers'ın akıbeti mük sahiplerini zora soktu. 2011 yılında yapımına başlanan ancak henüz tamamlanamayan Çiftçi Towers’ın yapım şirketi Çiftçi Gayrimenkul iflas etti.İstanbul 1

İstanbul Zincirlikuyu’da Türkerler İnşaat’la birlikte 59 katlı iki kulenin inşaatına başlayan Çiftçiler Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık İnşaat iflas etti.

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi farklı bankalara 600 milyon dolar borcu biriken ve borçları ödemeyen şirket hakkındaki iflas kararını 30 Haziran’da verdi. Projede yarım kalan daireleri ise Türkerler İnşaat tamamlayacak.

İNŞAAT 11 YIL ÖNCE BAŞLADI

931 daireli Çiftçi Towers'ın inşaatı 2011 yılında başladı. Konutun yanı sıra 10 bin m2 ofis, 68 bin m2 ticari alan, depo ve teknik kat alanları ve 2 bin 500 araçlık otopark bulunan projenin tasarımını İngiliz John McAslan hazırladı. 7’inci katından itibaren deniz gören dairelerin yer aldığı proje, kaçak katlar, AVM alanına fazladan imar nedeniyle bitirilemedi. Daha sonra hükümetin çıkardığı imar barışıyla kaçak katlara ilişkin sorunlar çözülse de bu sefer de projenin finans yapısı, ortaklar arasındaki ilişkiler, Türkerler ve Çiftçiler arasındaki anlaşmazlıklar ve maliklerin azalan güveni nedeniyle proje yürümek bilmedi.

Mahkemenin iflas kararından sonra satış dahil sürecin İflas İdaresi tarafından yürütüleceği öğrenildi.

Bankalara olan borç nedeniyle 173 daire 10 milyon ile 140 milyon TL arasında değişen fiyatlarla haziran ayından itibaren icradan satışa çıkarıldı ancak çoğu dairenin satışı, proje lansman fiyatının altında gerçekleşiyor.

 

PROJEYİ TÜRKERLER İNŞAAT BİTİRECEK

Çiftçiler Gayrimenkul’ün iflasına karar verilmesi nedeniyle yapımı devam eden konutlardaki hukuki sorumluluğu yüzünden Türkerler İnşaat tamamlayacak. Plansa 2022 sonuna kadar konutların bitirilmesi ancak AVM, ticari alan ve ortak alanları kimin yapacağı konusunda henüz bir netlik sağlanmadı.

 

BORCA KARŞI TEMİNAT

Çiftçi Towers'da daire satın alan bazı mülk sahiplerinin avukatları Alper Erdem ve Şafak Varol’un verdiği bilgiye göre, Çiftçiler Gayrimenkul’ün daha önceki borçlarına ve proje finansmanına karşılık olarak Çiftçi Towers’ı teminat olarak gösterdi. Erdem, “1 yıllık cezai şart için iflas talepli takip başlattık. Çiftçiler buna itiraz edince iflas davası açtık. Bu iflas davasında talebimiz 90 bin dolar. Mahkeme bu rakamı takribi 40 bin dolara indirdi ve Çiftçilere parayı depo etmesi için süre verdi. Çiftçilere bu parayı mahkemeye depo edemedi” şeklinde konuştu.

Altın ve gümüş fiyatlarına dolar darbesi: 20 yıldır böylesi görülmemişti

Aşırı pahalı konut sorununa çözüm raporu açıklandı: Öncelik dar gelir grubuna verilmeli

4 milyar dolar kripto para vurgunu yapan kraliçenin nerede saklandığı ortaya çıktı

Emeklilere 5 bin 500 lira maaş promosyon ödemesi! Kurban Bayramı ikramiyesi gibi olacak

Yüzde yüz yerli üretim TOGG ilk kez otobana çıktı! Yolda gören hızına yetişemedi

Toprak Mahsulleri Ofisi 1530 lira farkla ayçiçek yağı satın alacak! İşte detaylar...

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Çiftçilere mazot ödemeleri başladı Kurban Bayramı avansları ise hesaplara yattı! İşte detaylar

Dolar fırtınası geliyor uyarısı: Remzi Özdemir 'Ok yaydan çıktı' diyerek yeni gelecek adımı açıkladı

Türkiye'de en çok satan ilk 5 otomobil markası belli oldu! İşte zirvenin sahibi

Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nden 5 litre ayçiçek yağına zam! 5 Temmuz 2022 fiyat listesi

Buğday fiyatları son 4 ayın dibini gördü! Emtia piyasasında yaşanan düşüşlerin nedeni ne?