Kent Haberleri

Ziraat Bankası 10 bin TL nakit ödeme yapacak! Ay sonuna kadar süresi var!

Ziraat Bankası’ndan acil paraya ihtiyacı olanlar için önemli bir açıklama geldi. Banka, yapılacak 10 bin TL avans ödemesi için 30 Nisan 2023 tarihine kadar başvuru yapmak gerektiğini duyurdu.Bankadan yapılan açıklamaya göre, 10 bin TL’ye kadar avans çekilebilecek ve 12 ay taksitle ödeme imkanı olacak

Yeni kampanyasını duyuran Ziraat Bankası, acil nakit para ihtiyaçlarına yönelik önemli bir kampanya duyurusu yaptı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, 10 bin TL’ye kadar avans çekilebilecek ve 12 ay taksitle ödeme imkanı olacak.

Bu ay başlatılan taksitli nakit avans kampanyası için son tarihi kaçırmak istemeyenlerin 30 Nisan 2023 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.

Bankanın açıklamasına göre 10 bin TL nakit avans kampanyası istenirse 2 taksitte ya da 12 taksitte geri ödenebilecek.

 

Taksitli nakit avans kampanyasında  yüzde 1,23 indirimli faiz oranı geçerli olurken, ilk taksit miktarı ilk ekstrenin son ödeme tarihinden geçerli olmak üzere hesaplanacak. Kart sahibinin işlem anında geçerli nakit çekim limiti ile sınırlandırılan nakit avans işlemi için günlük minimum işlem tutarı 100 TL şeklinde olacak.

 

Taksitli nakit avans için işlemler yalnız Bireysel Bankkart ile gerçekleştirilebilecek ve kampanya çerçevesinde değerlendirilecektir. Nakit avans işlemi, Bankkart Business, Bankkart Başak, ya da ücretsiz Bankkart kullanılarak gerçekleştirilen işlemler ile nakit çekme özelliği engellenmiş olan kartlarda geçerli olmayacak.

Kredi kartına tanımlanmış nakit avans limitinden düşülecek nakit avans işleminde faiz tutarından yüzde 5 BSMV ve yüzde 15 KKDF kesilecek ve işlemden Bankart Lira ise alınamayacak.

ERKEN ÖDEMEDE FAİZ İNDİRİMİ VAR

Borcu erken kapama ve  en az bir taksit olmak üzere kısmi ödeme işlemi yapılabilen kampanya kapsamında,  eğer borç erken kapanırsa, vadesi henüz gelmemiş olan taksitlerde ödeme tarihine bakılarak faiz indirimi yapılacak ve ödeme tarihi ile ödenecek miktar göz önüne alınarak yeni bir ödeme planı oluşturulacak.

Kredi kartı hesap kesim tarihinde değişikliğin söz konusu olmadığı kampanya kapsamında, Ziraat Bankası, gerekli gördüğü durumlarda kredi kartlarının nakit çekim yapma özelliğine sınırlama getirebilecek.

Ödenecek taksit miktarına göre örnek ödeme planı ise şöyle olacak:

Tutar     Taksit Sayısı       Faiz Oranı           Taksit Tutarı      Toplam Ödenecek

10.000 TL           6            yüzde 1,23             1.757,75 TL        10.544,99 TL

10.000 TL           12          yüzde 1,23             918,94 TL          11.027,28 TL

Not:  Yukarıda gösterilen ödeme tablosu, 10 bin liralık taksitli nakit avans işlemi için örnek olarak  düzenlendi ve  tutarlara vergiler de dahil edildi. Tablo, hesap ekstresi kesim tarihiyle son ödeme tarihi arasında toplam 30 günlük süre olacağına göre hesaplama yapıldı.