27 / 09 / 2024

Ziraat Bankası 2.79 faiz oranlı konut kredisi nasıl çekilir, şartları neler? 

Ziraat Bankası 2.79 faiz oranlı konut kredisi nasıl çekilir, şartları neler? 

Ev sahibi olmak isteyenler için Ziraat Bankası’ndan 2.79 faizli konut kredisi müjdesi geldi. Peki Ziraat Bankası 2.79 faizli konut kredisi nasıl çekilir? 




En çok tercih edilen kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, son dönemlerde artış gösteren  konut talebine yanıt verecek bir kampanya hazırladı. Ziraat Bankası konut kredisi kampanyası kapsamında 1-24 ay vadeli krediler için yüzde 3,09, 25-36 ay vadeler için yüzde 2,99, 37-60 ay vadeler için yüzde 2,89 ve 61-120 ay vadeler için de yüzde 2,79 faiz oranı sunuluyor.

ZİRAAT BANKASI 2.79 FAİZ ORANLI KONUT KREDİSİ NASIL ÇEKİLİR? 

Ziraat Banksı tarafından başlatılan bu konut kredisi kampanyasına katılabilmek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. 

Öncelikle söz konusu krediye başvuru yapacak olan  kişilerin Bankkart, Kredili Mevduat Hesabı (KMH), BES, Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), Konut Sigortası, Kasko ve Eşya Sigortası gibi bankacılık ürünlerinden en az dördüne sahip olması ya da  başvuru yapması gerekli.

Ziraat Bankası 2.79 faiz oranlı konut kredisi nasıl çekilir, şartları neler? 

Tüm bunların dışında diğer bir taraftan kampanyadan yararlanacak olan kişilerin talimat ürünlerine başvuru yapmaları da şartlar arasında bulunuyor. 

Kampanyadan  yararlanmak isteyenler için bir diğer önemli konu da kredi kullanım limitleri.

İlk defa konut sahibi olacaklar için kampanya koşulları oldukça avantajlıyken, 2. evini almak isteyenler için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) getirmiş olduğu yüzde 22,5 oranındaki kredi limiti uygulaması geçerli olacak.
Söz konusu bu durumda, evin değerinin yalnızca yüzde 22,5’ine kadar kredi kullanılabilecek. Bu oran, 2. Defa konut almayı planlayanlar için kısıtlayıcı bir etken olabilir.


ZİRAAT BANKASI 2.79 FAİZ ORANLI KREDİ AYLIK ÖDEME PLANI

Konut kredisi çekmek isteyenlerin en çok merak ettiği konular arasında aylık ödeme planları yer alıyor. Ziraat Bankası’nın sunmuş olduğu kredi paketi kapsamında, 1 milyon liralık bir tutarında kredi kullanıldığında 60 ay vadede yüzde 2,89 faiz oranıyla aylık 35 bin 285 Türk Lirası ödeme yapılması gerekiyor.
Aynı kredi tutarı, 120 ay vadeli olarak yüzde 2,79 faiz oranıyla geri ödendiğinde de aylık ödeme miktarı 29 bin liraya  kadar iniyor. Bu da uzun vadeli konut kredisi kullananlar için ödeme kolaylığı sağlıyor.

 

Türk müteahhitler 137 ülkede 12 bin 277 proje üstlendi! Müteahhitler kentsel dönüşüm için de her göreve hazır! 

1 metreküp C20 hazır beton fiyatı son üç yılda ne kadar oldu? İşte yıllara göre beton fiyatlarındaki değişim

Kredi faizleri düşüyor oturacağınız evi alın, ince hesap yapmayın!


Geri Dön