Yeni Şirketler

Ziraat Bankası Ataşehir'e taşınacak mı? Taşınmayacak mı?

Ziraat Bankası Ataşehir'e taşınacak mı? Bu konuda en yetkili isim olan Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar soruyu yanıtladı. İşte merak edenler için cevabı!

Çağlar, bankanın Genel Müdürlüğünün İstanbul'a taşınmasıyla ilgili takvimin yer sorunu halledildikten sonra belli olacağını belirterek, "Ataşehir'de bir yer var. Onun imarıyla ilgili düzenlemelerde bir problem çıkmazsa orası olacak, yoksa başka yerler var oralara bakacağız" dedi.

Çağlar, Active Academy 5. Uluslararası Finans Zirvesi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, taşınmayla ilgili çalışmaların sürdüğünü, bunun maliyetinin karşılanmasıyla ilgili bütçe açısından herhangi bir sıkıntıları bulunmadığını, ancak maliyetin Anadolu yakasında veya Maslak'ta olması halinde değişeceğini ifade etti.

En temel planın arazi maliyeti olduğuna, bina maliyetinde ise diğerleriyle benzer rakamların ortaya çıkacağına işaret eden Çağlar, şunları kaydetti: "Ağırlıklı olarak, alternatif finansal cazibe merkezi olsun istiyoruz. Maslak, Büyükdere Caddesinde şu anda adım atacak yer kalmadı. Yer de yok. Bir de oraya geldiğiniz zaman trafiğin içine gireceksiniz. Takvim, yer sorunu halledildikten sonra belli olur. Ataşehir'de bir yer var.

Onun imarıyla ilgili düzenlemelerde bir problem çıkmazsa orası olacak, yoksa başka yerler var oralara bakacağız. Arazinin imar durumu ve saire şu anda daha bilmiyoruz. İmarla ilgili problem çıkacak mı, yüksekliği ne olacak? Ancak şu anda orası olacak gibi görünüyor. Eğer olursa, TOKİ'den satın alacağız. TOKİ, imarıyla ilgili uğraşıyor. Onlar sonuç alır almaz, biz oturacağız ekspertizler yapacağız, kaç paradır, nedir diye... Buraya gelmek iş süreçlerinin, iş yapış tarzının yeniden gözden geçirilmesi açısından heyecan verici bir olay."

Taşınma maliyetiyle ilgili olarak da bir gazetecinin, "İş Bankası 500 milyon dolara taşındı. O rakamın üstünde mi olur" sorusuna Çağlar, "Bu rakamın çok daha altında gerçekleşir diye düşünüyoruz" yanıtını verdi.