Kent Haberleri

Ziraat Bankası duyurmuştu! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir? 

Kredi ile konut almak günümüzde neredeyse imkansız hale gelirken pek çok kişinin yüzünü güldüren hamle Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat Bankası ortak konut kredisini duyurdu. Peki ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir? 

Son dönemlerde konut sektörü hem alıcı hem de satıcı tarafından büyük bir kriz içerisinde İnşaat maliyetleri giderek daha da artarken, yurttaşlar da yüksek kredi faiz oranları sebebiyle konut alamaz hale geldi. 

En çok tercih edilen kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası pek çok kişiyi ortak bir konutta buluşturacak ortak konut kredisi kampanyasını resmen açıkladı. Yüzleri güldüren bu hamleden sonra pek çok kişi de ortak konut kredisi ile ilgili detayları araştırmaya başladı. 

Peki ortak konut kredisi nedir? Ortak kredisi nasıl çekilir? Ortak konut kredisinde sınır var mı? İşte merak edilen soruların cevapları..


Konut kredisiyle yeni bir ev sahibi olmak günümüzde neredeyse imkansız hale gelirken, konut kredisi faiz oranlarının adeta zirve yaptığı şu dönemde Ziraat Bankası da ortak konut kredisi kampanyasını duyurdu. Ziraat Bankası tarafından paylaşılan detaylara göre birden çok kişi aynı ev için kredi çekebiliyor ve beraber ödüyor. 


ORTAK KONUT KREDİSİNDE KREDİ SINIRI VAR MI?

Gündeme bomba gibi düşen ve pek çok kişi tarafından da merak edilen ortak konut kredisi kampanyasında konut kredisi limitleri BDDK'nın belirlemiş olduğu sınırlar içinde oluyor. Söz konusu kredi tutarı, satın alınacak konutun ekspertiz raporundaki değeri üzerinden belirleniyor. 

ORTAK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI KAÇ?


Ortak konut kredisi faizleri de bankanın mevcut konut kredisi faiz oranları ile aynı olarak belirtildi. Ziraat Bankası konut kredisi için aylık faiz oranını yüzde 3,49 şeklinde duyurmuştu. Söz konusu  krediden yararlanmak isteyenler aylık 88.695,76 lira taksit ödeyerek kredi çekebilirler. Eğer söz konusu bu krediyi 5 kişi ortak olarak kullanırsa, kişi başına düşen taksit miktarı 17 bin 739 lira oluyor.

ORTAK KONUT KREDİSİ NEDİR?


Ortak konut kredisi, ortak tapu çıkartılmasına imkan veren konut kredisi olarak belirtilirken, ortaklardan biri, birkaçı ya da tümüne kullandırılabiliyor. Söz konusu kredi tutarı, satın alınacak olan evin SPK lisanslı ekspertiz firmaları tarafından düzenlenmiş olan ekspertiz raporundaki değeri üzerinden, BDDK tarafından belirlenmiş olan azami kredi tutarlarına/oranlarına göre belirleniyor. 

 

Özak Doa Göktürk’te yaşam başladı!