Kent Haberleri

Ziraat bankası hesabınız yoksa hemen açtırın! Devlet destekleri yapmaya başlıyor

Kahramanmaraş depreminin akabinde verilen destekler afet bölgesine can suyu oluyor. Afetzedelerin taşınma ve barınma ihtiyaçları için devlet aracılığı ile yapılacak desteklerden ise Hesap açtıran ve kontrat imzalayan kişiler desteklerden faydalanacak.Ev sahibi ailelere bir sene içine 60

KİRA DESTEĞİ ŞARTLARI NELERDİR?

ATV haberde yer alan bilgiler doğrultusunda Afetzede ailelere ödeme yapılacağı söylendi. Ev sahibi ailelere bir sene içine 60.000 TL ödeme  yapılırken kiracılara ise 24.000 TL ödeme yapılacak. Verilecek bu ödeme için kira kontratı şartı var. Apartman görevlilerinin de resmi işlerini belgelemeleri halinde aynı desteklerden faydalanabileceği söylendi. Hisseli konutlardaki ödemeler ise zarar seviyesine göre ikamet eden kişiye verilecek.


DEPREMZEDELERE NE KADAR YARDIM YAPILACAK?

Anne ya da babasına ait olan evde yaşayan evli olanlara ise de destel yapılacağı söylendi. Bunun yanında bekar olan ve dede, nine gibi aile  büyüklerine ait evlerde yaşayanların de kiracı olarak muamele göreceği söylendi. Bu kişilere bir ene içerisinde 24.000 TL barınma 15.000 TL de taşınma desteği verilecek.


İkamet adresi başka yerde olanlar için ise  ikametgah adreslerinin onay görmesi durumunda ödemelerden faydalanabileceğinin altı çizildi. Kiralık ev yerine konteyner isteğinde bulunan kişilere de 15.000 TL taşınma katkısı sağlanacak.

 

ÖDEMELER ZİRAAT BANKASI'NDAN

Afetzedelere yapılacak olan desteklerin Ziraat Bankası aracılığı ile ulaştırılacağı söylendi. Banka üstünden verielecek ödemeler için de hesap  açtırma zorunluluğu yok. T.C kimlik numaraları ile beraber fetzedeler ödemelerden faydalanabilecek. Bakanlık aracılığın ile yapılan hasar tespit çalışmaları ile beraber ödemelerde hesaplara yatırılacak.


Kira kontratı, bir ev veya iş yeri gibi bir mülkü kiralamak isteyen kiracı ile mülk sahibi veya yöneticisi arasında imzalanan resmi bir sözleşmedir. Kiracı, sözleşmeyi imzalayarak mülk sahibinden belirli bir süre boyunca mülkü kullanma hakkı elde eder ve bu süre boyunca belirli bir kira bedeli ödemeyi kabul eder.

Kira kontratı, tarafların haklarını ve sorumluluklarını belirler. Bu kontratta belirtilen konular arasında kira bedeli, ödeme şekli, kira süresi, mülkün kullanımı için kurallar ve kısıtlamalar, depozito gibi konular yer alır. Kira kontratı ayrıca, kiracının ev sahibine karşı sorumluluklarını, mülkün bakımı ve onarımı için kimin sorumlu olduğunu ve kira sözleşmesinin nasıl sonlandırılabileceğini de belirler.

Kira kontratı, tarafların çıkarlarını korumak için çok önemlidir ve her iki tarafın da kira süresi boyunca sorun yaşamamasını sağlar. Kiracılar ve mülk sahipleri, sözleşmenin şartlarını önceden belirleyerek, anlaşmazlıkların çözümüne yönelik hukuki süreçlerin önüne geçebilirler.

EPDK afet bölgesi için yeni kararı duyurdu! Bedel alınmayacak!

Milyonlarca kişi bekliyordu! Sonunda ödemelerin yapılacağı tarih açıklandı'

Hizmet dökümünüzde bu kodlar varsa emekliliğiniz tehlikeye girebilir! E devletinizi kontrol edin