GYO

Ziraat Bankası ile Demirören arasında yeni gayrimenkul protokolü

Ziraat Bankası ile Demirören Holding arasında yeni gayrimenkul protokolü imzalandı. Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ziraat Bankası A.Ş. ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandığını açıkladı.Ş

Göktürk'te başlayan projeyle birlikte gündeme gelen Demirören Grubu'nun Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ziraat Bankası A.Ş. ile yeni bir gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandığı ifade edildi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, mülkiyeti Ziraat Bankası'nda bulunan Bağcılar'daki tapunun 2161 ada, 10 parseli ve 2163 ada, 3 parselinde kayıtlı taşınmazlar üzerinde gayrimenkul projesi geliştirilmesine ilişkin olarak, Ziraat Bankası ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında 28 Ekim tarihinde gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi. 

Devir işlemi değer tespitinden sonra

KAP'a yapılan açıklamada protokolün imza tarihi itibarıyla, projeye konu taşınmazların mülkiyetlerinin şirkete devrinin yapılacağı tarihin henüz tespit edilmediği bildirilirken imzalanan protokolde belirtilen şartlar ile tanzim edilecek ekspertiz raporuyla tespit edilecek değer de dikkate alınarak belirlenecek değer üzerinden taşınmazların devrinin gerçekleştirileceği belirtildi. Değer tespitinin ardından söz konusu gayrimenkulün devrinin sağlanmasının ardından konuyla ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı dile getirildi.

Göktürk projesi tepki çekti

Demirören Grubu'nun, Doğan Holding Medya Grubu'nu satın aldığı dönemde Ziraat Bankası'ndan kullandığı 750 milyon dolarlık krediye ilişkin geri ödeme yapmadığı ve teminatlarını ödemediği iddia edilmişti. Demirören Holding'in, Ziraat Bankası'ndan aldığı krediye karşılık Göktürk Mahallesi Kemer Country’de, üzerinde golf sahalarının bulunduğu arazilerini ipotek ettirmişti. İpotekten kısa bir süre sonra 4 Eylül 2018’de, söz konusu arazilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldığı ileri sürülmüştü. Bakanlığın hazırladığı imar planlarıyla alana ortalama 200 metrekare büyüklüğünde 306 konut yapılması gündeme geldi. Bölgede yaşayanlar, bakanlığın kararına karşı çok sayıda dava açmış ve 2019 yılında mahkeme, planın iptal edilmesine karar vermişti. Ancak gelinen noktada bugün söz konusu alanda kepçeler çalışmaya başlarken bölge halkı inşaatı durdurmak için protesto gösterileri düzenledi.

Kemer Country’de Ziraat Bankası ve Emlak Konut GYO'nun ihtiyati tedbir itirazı reddedildi!

Ziraat Bankası, Göktürk'teki araziyi Demirören Holding'e kiraladı iddiası!

Demirören'in Göktürk'teki arazilerinin imar planları iptal edildi!

Demirören'in Göktürk'teki arazileri için yeni iddia!