Kent Haberleri

Ziraat Bankası müşterileri hemen baksın! Zaman aşımına uğrayan müşterilerin parası TMSF'ye devredilebilir!

Ziraat Bankası’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, bankada hesabı olan ve uzun müddet işlem yapmayan vatandaşların son işlem tarihini açıklayan banka müşterilerini ikaz etti. Paranızı bankadan almadığınız taktirde paranız sıfırlanacakBankada hesabı olan ve uzun zamandır işlem yapılmayan paralar devredilecek

Ziraat Bankasın’dan müşterilerine resmî ikaz geldi. Bankada hesabı olan ve uzun zamandır işlem yapılmayan paralar devredilecek. Ziraat Bankası hesabı olan müşterilerinin listesini de ilan etti. Son işlem zamanını da açıklayan banka müşterinin parasını çekmediği halde hesabın TMSF’ye devredileceğini ifade etti.

Türkiye’nin en çok tercih edilen bankası Ziraat Bankası, uzun seneler bankada hesabı olanlar için resmî açıklama yayınladı. Hesabı ve bankada parası olanlar için ikaz yapan banka işlem yapılmayan hesapların devredileceğini söyledi.

BANKADA HESABI OLAN ÇEKSİN! PARANIZ DEVREDİLECEK

Bankada parasını unutulanlar için son başvuru zamanını da açıklayan Ziraat Bankası, 15 Haziran 2023 tarihine kadar parasını almayan müşterilerin hesaplarındaki paranın TMSF’ye devredileceğini iletti.

Bankadan yapılan açıklama şu şekilde:

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe alınan “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara ait Usul ve Esaslara Yönetmelik” in 8. maddesi lüzumunca bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından beri kendi internet sitelerinde dört ay müddetle duyurması gerekmektedir.

Zaman aşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2023'te mesai saati sonuna kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları durumunda, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

Ziraat Bankası’nda parası olanlar! Paranız TMSF’ye devredilecek.

TMSF nedir

TMSF, Türkiye'deki bankacılık sektöründe yaşanan krizler veya finansal istikrarsızlık durumlarında devralınan bankaların yönetimini üstlenen ve bu bankaların varlıklarını tasfiye eden bir kurumdur. TMSF'nin açılımı Türkiye'de Milli Güvenlik Kurulu Kararı ile alınmış olan "Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu" dur.

TMSF'nin temel görevi, finansal istikrarsızlık durumlarında bankaların iflasını önlemek, bankaları yönetmek ve finansal sistemdeki güveni korumaktır. Bu çerçevede, TMSF, iflas eden bankaların yönetimine el koyar, varlıklarını yönetir ve zarar görmüş bankaların tasfiyesini gerçekleştirir. Böylece, banka müşterilerinin mevduatları ve diğer hakları korunmaya çalışılır.

Kaynak: Ziraat bankası

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! Asgari ücrette fiyat ne olacak? Asgari ücret zammı ikinci oturumu ne zaman?

Bu destek ödemesinden faydalananlar dikkat! Tutar 2300-4800 TL'ye yükseldi! Bu habere hemen bakın

Flaş.. Flaş.. Bakan Göktaş'tan müjdeli haber geldi! Toplam 4 bin 336 TL ödenecek!