Kent Haberleri

Ziraat Bankası resmen coştu. Acil olarak bakın

Ziraat Bankası tarafından vatandaşların çok işine yarayacak kampanyalar peş peşe duyurulmaya devam ediliyor. Banka tarafından yine çok önemli bir kredi paketinin detayları verildi.  Ziraat Bankası 84 ay vadeli 12 ay geri ödemesiz 350

Ziraat Bankası kredi konusunda resmen coştu ve artık durdurulamıyor. 

Ziraat Bankası 84 ay vadeli 12 ay geri ödemesiz 350.000 TL değerinde kredi paketini açıkladı. Kampanya kapsamında belirlenmiş olan bazı iller faydalanacak. Proje kapsamında verilecek olan sıfır faizli kredi, ‘Köye Dönüş’ adıyla verilecek. Vetekenoloji’nin haberine göre bir süredir devam etmek olan proje hala devam etmekte ve Bolu, Çankırı e illerini kapsıyor.

Pandemi ve özellikle depremin ardından büyükşehirlerden köye dönüş başlasa da istenen düzeyde değil. Hükümet politikalarla tarım ve hayvancılığı desteklemek adına çeşitli projeler üretiyor. Daha önce haberimizde yer verdiğimiz Uzman Eller Projesi ile köyde yaşamak isteyene 250 bin TL verileceğini duyurmuştuk. Bu proje de halen devam etmekte ve tarım, hayvancılık bölümlerinden mezun olanlara verilmekte. Ziraat Bankası bu yeni kampanyayla birlikte belirlenmiş bazı illere köye dönüş fırsatı sunuyor.

Köye dönerek, ekip biçmek isteyen geri kalan ömrünü doğayla iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar, bu tarz projeleri takip ederek yararlanmak istiyor. 350 bin TL üst limitli projede 12 ay geri ödeme yapılmıyor. Toplam tutardan ise faiz alınmıyor.

Şehrin keşmekeşinden bunalmış, adım atacak yer olmayan şehirlerden tükenmiş vatandaşlar eşsiz bir fırsat sunuluyor. Ziraat Bankası aynı zamanda 1 milyon TL tutarın genç çiftçi kredisi veriyor. Hatırlayacağınız üzere Banka yetkilisi 500 bin TL açıklamış ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan esprili bir şekilde 1 milyon TL olsun demesiyle genç çiftçi kredisi 1 milyon TL’ye çıkarılmışt

Köye dönüş fırsatları seçimin de ana gündemlerinden bir tanesi. Özellikle İstanbul’daki şişen nüfus hem iktidarın hem muhalefetin konu başlıkları arasında yer alıyor. İstanbul’da yoğunlaşan nüfusun önümüzdeki aylardaki projelerle farklı istihdam ve teşvik yollarıyla düşürülmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda, İstanbul’daki nüfusa dikkat çekmiş ve elini koluna sallayanın yerleşmemesi gerektiğini dile getirmişti.