Kent Haberleri

Ziraat Bankası tüm müşterilerine hayati bir duyuru yaptı! Paranız yanabilir! Acil bakın!

Ziraat Bankası tarafından müşterilerine çok önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda banka hesabı olanların 90 gün içinde başvuru yapması gerektiği ifade edildi. Söz konusu duyuruda bankada parası olan fakat on sene gibi uzun bir süre boyunca işlem yapanların hesaplarının zaman aşımına uğrayacağı ifade edildi

Ziraat Bankası tarafından müşterilerine hayati bir duyuru yapıldı. Söz konusu duyuruda bankada parası olan fakat on sene gibi uzun bir süre boyunca işlem yapanların hesaplarının zaman aşımına uğrayacağı ifade edildi. Banka tarafından yayımlanan listede adı olup başvuru işlemi gerçekleştirenlerin paraları haziran ayında çekileceği ifade edildi. 

ÖDEMELER DEVREDİLECEK 

Ziraat Bankası, müşterilerine ilişkin yaptığı duyuruda hesabı olup bankasındaki parasına dokunmayanların ödemeleri zamanaşımına uğraması halinde Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’na devredileceğinin altını çizdi.

Ziraat Bankası bunun için bir liste yayımlayarak son tarihi paylaşırken banka tarafından yapılan duyuruda müşterilerin 15 Haziran 2023’e kadar başvuru yapması gerektiği aksi halde listedeki hesaplardaki paraların sıfırlanacağı aktarıldı.

İşte detaylar...

Söz konsu duyurunun devamında 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı emri tarihinden başlayarak 10 sene içinde aranmayanlar zamanaşımına tabi olduğu belirtildi.

BANKADAN YAPILAN DUYURU 

Konu ile ilgili olarak Ziraat Bankası tarafından yapılan duyurunun devamında şunlar paylaşıldı:

"01 Kasım 2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklarla İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik” in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubatın başından itibaren kendi internet sitelerinde 4 ay süreyle ilan etmesi gerekmektedir.

Zaman aşımına uğrayan hesaplar listesinde verileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2023 mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvuru yapmamaları durumunda zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

2023’te Zamanaşımına Uğrayacak Mevduat Hesapları ve Emanetler sorgulamasını yapmak isteyenler, Ziraat Bankası internet sitesinden işlemlerini gerçekleştirebilirler."

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

BİM’de android TV 2.499 TL’ye; kırtasiye seti 44.50 TL’ye, yer sofrası 179 TL’ye düştü! Stoklar tükenmeden yetişin!

Et ve Süt Kurumu'nun Ramazan ayı fiyatları kesinleşti! İşte fiyatlar!

Memurlar dikkat! Anayasa Mahkemesi’nden devrim niteliğinde karar! Bu karar sonrası her şey baştan aşağı değişecek!