Kent Haberleri

Ziraat Bankası ve Halkbank’tan hemen gidip bu kadar para çekebilirsiniz! Acil olarak bakın

Vatandaşlara yönelik önemli bir konuda uyarı yapıldı. Vatandaşların daha önce TOKİ konutları için yatırdığı 500 TL'nin Ziraat Bankası ve Halkbank'tan çekilebileceği belirtildi. Ancak konut çıkmayan vatandaşlara paraları geri iade edildi

Türkiye'de çok sayıda vatandaşın başvurduğu TOKİ konutlarında başvuru ücreti olarak 500 TL alındı. Ancak konut çıkmayan vatandaşlara paraları geri iade edildi. Vatandaşların bu paralarıyla ilgili önemli bir duyuru yapıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Bakan Kurum, yaptığı açıklamasında 74 ilde vatandaşlar paralarını iade alabilecek. Para iadesini TOKİ konutları için başvuruda bulunanlar alabilecek.

Bakan Murat Kurum, Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden 500 TL iade edileceğini duyurdu. Artan kiralar sonrasında vatandaşlar TOKİ konutları için başvuruda bulundu. Devlet, çekilişlere başladı. Kurada hak sahibi olmayan vatandaşlar çekilişten sonra 500 TL iadesini alabilecek.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada 74 ilin kurasının tamamlandığıyla beraber şunları söyledi:

“Projemiz ilk günden bu zamana kadar 89 günde 74 ilin kurası bitti. 195 bin 255 evin sahipleri belli oldu. Şimdi İzmir’de yarından başlayarak 8 gün 12 bin 400 konutun kurasını çekeceğiz” 

Ziraat Bankası ve Halkbank’a ödeme yaparak TOKİ başvurusunda bulunan kişiler, hak sahibi olamadıklarında paralarını geri alabilecek. Halkbank internet adresinden TOKİ için başvuruda bulunan kişiler IBAN numarasına para iadelerinin talebinde bulunabilirler.