Otomobil

Ziraat bankasından vatandaşa büyük jest: Herkes araç sahibi olabilecek!

Otomobil sahibi olmak isteyenler dikkat Ziraat Bankası elindeki otomobilleri piyasa değerinin altında satıyor. Ziraat Bankasından otomobil satın almak isteyenler ne yapmalı? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor...Dünyada yaşanan çip krizi sorunu sıfır araç üretimini de yavaşlattı

Ülkemizde yaşanan döviz kurunun dalgalanması bütün sektörleri alt üst ederken otomotiv sektörü de dalgalanmadan nasibini aldı. Dünyada yaşanan çip krizi sorunu sıfır araç üretimini de yavaşlattı. Araya salgının da girmesiyle otomobil markaları fiyatlarını yükseltti.

Sıfır araç sahibi olmanın zorlaştığı bu dönemde vatandaş artık ikinci el otomobil almaya yöneliyor. Kendine ait aracı olanlar bu konularda zorlanmazken, kendine ait aracı olmayanlar bütçelerine uygun otomobil araştırıyor. Ziraat Bankası, elindeki tüm otomobilleri piyasa değerinin altında satacağını açıkladı..

Ziraat Bankası otomobilleri nasıl satışa çıkartacak?

Ziraat Bankası diğer bankalarda olduğu gibi, kullandırığı taşıt kredileri karşılığında teminat talep ediyor. Ancak kredinin vade süresi boyunca ödenmemesi durumunda otomobile el konuluyor ve banka tarafından satışa çıkarılıyor. Bu şekilde krediyi batık kredi durumundan çıkartmak amaçlanıyor.

Peki Ziraat Bankasının satışa sunduğu otomobilleri satın almak için ne yapmak gerekiyor?

Detayları haberimizde...

 

Ziraat Bankası, elindeki otomobilleri kendi web sitesi üzerinden, e ihale yöntemi ile satıyor. Otomobilleri satın almak isteyenler, bankanın kendi web sitesine giriş yapmaları ve istedikleri araca teklif vermeleri gerekiyor. Teklif verebilmek için önce satın almak istedikleri aracı seçmeli ve kararlarını kesinleştirdikten sonra aracın fiyatının yüzde 6'sı kadar kapora yatırmaları gerekmektedir.

Kaporayı yatırdıktan sonra, bankanın sistemine giriş yaparak araca teklif verebilirler. Her otomobil ilanı, bankanın belirlediği süre boyunca sistemde açık kalıyor, süre sonunda en yüksek teklif veren kişi otomobilin sahibi oluyor. Diğer kişilerin yatırdıkları kaporalar ise süre sonunda ihaleyi kazanamazlarsa geri ödeniyor.

Peki Ziraat Bankasının satışa çıkardığı otomobillerin fiyatları ne kadar?

Sorunun cevabı haberimizde yer alıyor...

 

Ekoayrıntıcom'da yer alan habere göre, Ziraat Bankası satışa sunduğu otomobillerin fiyatlarını, piyasa değerinin altında satıyor. Otomobillerin modeline, yaşına ve durumuna göre bazen fiyatları da değişiklik gösterebiliyor.

İşte örnek otomobillerin fiyat listesi...

Kia Stonic'te ipler koptu! Fiyat güncelleyen markalar arasında yerini aldı!

Herkesi bayilere koşturacak haber Honda Civic'den geldi!

Yaşanan çip krizi sorunu git gide büyüyor: 2.el otomobil fiyatları tavan yaptı!

2.el otomobil piyasasında tek umut bahar dönemi!

Citroen C5 Aircross'tan akıl almaz fiyat listesi!

Volkswagen'in Golf modeli sevenlerini üzdü! Fiyat listesi açıklandı!

Minik dostlarımıza özel indirim kampanyası Koçtaş'ta!