Kent Haberleri

Ziraat Bankası'nın 2,79 konut kredisi fiyatları uçurdu! Ev fiyatlarına bir günde 2 milyon TL'ye yakın zam geldi!

Konut kredisi faiz oranlarının yüksekliğinden dolayı azalan kredi taleplerini canlandırmak isteyen  Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerini 120 ay için 2.79 oranına çekti. Bunu gören bazı fırsatçılar ise hemen iş başına geçerek ilandaki ev fiyatlarını yükseltti. 

Uzun zamandır yüksek seyreden konut kredisi faiz oranları ilk kez düşürülmeye başlandı. Azalan talebi canlandırmak isteyen dev kamu bankası konut kredisi kullandıracağı müşterileri için 2.79 faiz oranı uygulamaya başladı. 

Bu haber konut piyasasında büyük heyecan yarattı. Konut sahibi olmak isteyenler bu fırsatı değerlendirmek için harekete geçerken onlarla bnirlikte fırsatçılar da harekete geçti. Bazı fırsatçılar, düşük faizli konut kredisi haberini alır almak emlak ilan fiyatlarını değiştirmeye başladı. 

Buna bir örnek hemen sosyal medyadan geldi. Politik Türk, sosyal medya hesabı X'ten 16 Eylül'de 7 milyon 250 bin liraya ilana koyulan bir evin bugün 9 milyon lira olarak güncellendiği ilanın fotoğrafını paylaştı.  Bir günde konut fiyatlarına 1 milyon 750 bin lira zam gelmesi görenleri harekete geçirdi. Vatandaşlar ilan sahibi hakkında soruşturma açılmasını istedi.

İşte Politik Türk'ün soayal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Politic Türk @politicturk

Ziraat Bankası’nın Konut Kredisi için 2.79 faizi uygulaması sonrası bir ev sahibi, evin değerini aynı gün içerisinde 1.750.000 TL arttırdı.

Vatandaşlar ilan sahibi hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Konutta dip arayışı başladı, satışlar arttı! Konutları kimler alıyor? 

23 yılda 1 milyondan fazla bina yapı denetiminden geçti!