27 / 04 / 2024

Ziraat GYO'nun 4 gayrimenkulünün 2023 yıl sonu değeri belli oldu!

Ziraat GYO'nun 4 gayrimenkulünün 2023 yıl sonu değeri belli oldu!

Ziraat GYO'nun Tünel Binası, Fethiye Projesi, Cağaloğlu Binası, Taksim Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. İşte detaylar...



Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Tünel Binası, Fethiye Projesi, Cağaloğlu Binası, Taksim Binası'nın 2023 yıl sonu değeri hakkında açıklama yaptı.

Tünel Binası Yıl Sonu Değerleme Raporu

Ziraat GYO nun 4 gayrimenkulünün 2023 yıl sonu değeri belli oldu!

Çalışmaya konu olan gayrimenkul ulaşım açısından oldukça avantajlı konumda yer alıyor. İstanbul ölçeğinde bakıldığında merkezi ve prestijli bir konumda olduğu görülüyor. 1. ve 2. köprü bağlantı yolları ve kavşaklara olan yakınlığı ulaşım açısından çok avantajlı bir konumda olduğunun gösteriyor. 

Ekspertize konu taşınmazın bulunduğu bina; 61,5 metrekare alanlı arsası üzerinde, blok nizamda, betonarme karkas inşaat tarzında, zemin + asma + 4 normal + çatı katlı inşa edildi.

Binaya giriş zemin kattan General Yazgan Sokak üzerinden sağlanıyor. Taşınmaz arşiv dosyasında bulunan krokisi ve kadastral paftasına göre 59 metrekare oturumunda inşa edildiği belirtiliyor. Toplamda 416 metrekare brüt alana sahip taşınmaz mahallinde 4. Normal katta yaklaşık 3 metrekare  ilave balkon alanı bulunuyor. 

Ziraat GYO Tünel Binası'nın 2023 yıl sonu değeri, KDV hariç 41 milyon TL, KDV dahil ise 49 milyon 200 bin TL olarak kaydedildi.

Ziraat GYO KAP Açıklaması:

Seri III No 48-1 sayılı Tebliğ'in 34.maddesinin 1.fıkrasının (g) bendi uyarınca, Şirketimizin portföyünde yer alan Tünel Binası'na ilişkin Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan 2023 yıl sonu değerleme raporu ekte yer almaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Fethiye Projesi Yıl Sonu Değerleme Raporu

Ziraat GYO nun 4 gayrimenkulünün 2023 yıl sonu değeri belli oldu!

Değerleme konusu taşınmazların Muğla İli, Fethiye İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 281 ada 26 ve 25 parsel numarası ile kayıtlı olan ARSA vasıflı, 281 ada 23 parsel numarası ile kayıtlı olan REKREASYON ALANI vasıflı taşınmazlar olduğu belirtiliyor.

Gayrimenkuller denize çok yakın mesafede, şöşe parsel konumlanıyor. Taşınmaz çarşı merkezinde bulunmakta olup, çok yakınında Fethiye Belediyesi bulunuyor. Parselin konumlu olduğu cadde yüksek ticari hareketliliğin ve yaya trafiğinin yüksek olduğu bir cadde yer alıyor. 

Ziraat GYO Fethiye Projesi 2023 yıl sonu değeri şu şekilde:

Ziraat GYO nun 4 gayrimenkulünün 2023 yıl sonu değeri belli oldu!

Ziraat GYO KAP Açıklaması:

Seri III No 48-1 sayılı Tebliğ'in 34.maddesinin 1.fıkrasının (g) bendi uyarınca, Şirketimizin portföyünde yer alan Fethiye Projesi'ne ilişkin Başkent Taşınmaz Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 2023 yıl sonu değerleme raporu ekte yer almaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Cağaloğlu Binası Yıl Sonu Değerleme Raporu

Ziraat GYO nun 4 gayrimenkulünün 2023 yıl sonu değeri belli oldu!

Değerleme konusu taşınmazın bulunduğu ana gayrimenkul; İstanbul ili, Fatih ilçesi, Alemdar mahallesi, 33 ada, 996,95 metrekare alanlı 28 parsel üzerinde kayıtlı “BAHÇELİ ZİRAAT BANKASI BİNASI” vasıflı taşıyor. 

Parsel; geometrik olarak dikdörtgen şeklini andırmakta ve topoğrafik olarak hafif eğimli bir arazi yapısına sahip. Ana gayrimenkul; ayrık nizamda, betonarme yapı tarzında, 5-D yapı sınıfında, “2.Bodrum+ 1.Bodrum +Zemin + 2 Normal Kat” olmak üzere toplam 5 kat olarak inşa edilmiş eski eser yapısıdır. Binanın dış cephesi akrilik boyalıdır. Ana gayrimenkulün giriş kapısı binanın güney cephesinden Prof. Kazım İsmail Gürkan Caddesi üzerinden verildi. Merpen basamakları mermer kaplama; pencereleri camlı alüminyum doğramadır. Taşınmaz eski Cağaloğlu müzesi olup mevcut durumda restore ediliyor.

Ziraat GYO Cağaloğlu Binası 2023 yıl sonu değeri: KDV hariç 224 milyon 500 bin TL, KDV dahil ise 269 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Ziraat GYO KAP Açıklaması:

Seri III No 48-1 sayılı Tebliğ'in 34.maddesinin 1.fıkrasının (g) bendi uyarınca, Şirketimizin portföyünde yer alan Cağaloğlu Binası'na ilişkin Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan 2023 yıl sonu değerleme raporu ekte yer almaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Taksim Binası Yıl Sonu Değerleme Raporu

Ziraat GYO nun 4 gayrimenkulünün 2023 yıl sonu değeri belli oldu!

Değerlemeye konu ana taşınmaz projesine göre 230,48 metrekare arsa üzerinde, ayrık nizamda, betonarme karkas inşaat tarzında, bodrum + zemin+ 6 normal katlı olmak üzere 8 katlıdır.

Zemin kat; projesine göre dükkan ile otele ait lobi, restoran, bina girişi, satış ofisi, müdür odası ve koridor hacimlerinden oluşmakta olup, dükkan hacmi 24,12 metrekare, otele ait kısım ise 206,36 m² olmak üzere toplam brüt 230,48 metrekare kullanım alanından oluşuyor.

1. 2. 3. 4. 5. kat; her bir katta 7 adet otel odası ve kat hizmet odası bulunuyor. Katların her biri brüt 273,80 metrekare kullanım alanından oluşuyor. Değerlemeye konu taşınmaz projesine göre toplam 1.996,33 metrekare kapalı alan ve 107,43 metrekare teras kullanım alanlı bulunuyor. 

Ziraat GYO Taksim Binası 2023 yıl sonu değeri KDV hariç 176 milyon TL, KDV dahil 211 milyon 200 bin TL oldu.

Ziraat GYO KAP Açıklaması:

Seri III No 48-1 sayılı Tebliğ'in 34.maddesinin 1.fıkrasının (g) bendi uyarınca, Şirketimizin portföyünde yer alan Taksim Binası'na ilişkin Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan 2023 yıl sonu değerleme raporu ekte yer almaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dosya için tıklayın

Dosya için tıklayın

Dosya için tıklayın

Dosya için tıklayın

Ziraat GYO'nun Pırlanta Sitesi'ndeki taşınmazının değeri 14 milyon TL oldu!


Geri Dön