Genel

Ziraat `Komşu'daki ikinci şubesini açtı

Ziraat Bankası, Yunanistan'daki ikinci şubesini Gümülcine'de açtı.

Önceki gün Atina şubesini açan Ziraat'in Genel Müdürü Can Akın Çağlar, "Türkiye ile Yunanistan arasında gelişen işbirliği çerçevesinde, bu işbirliğine katkı için buradayız" dedi

Zİraat Bankası, Atina'dan sonra Yunanistan'daki ikinci şubesini Gümülcine'de açtı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren açılışta yaptığı konuşmada, Ziraat Bankası'nın Atina ve Gümülcine şubelerinin her iki ülke halkları, vatandaşları ve firmalarına katma değer ve yarar sağlayacak bir süreci oluşturacağını bildirdi. İki ülke arasında ticaret hacminin 2008 yılında 3.5 milyar dolara ulaştığını, bu sürecin bir diğer yansımasının iki ülke yatırımcılarının Türkiye ve Yunanistan'da yatırım yapmaya başlaması olduğunu işaret eden Ekren, Yunan yatırımcılarının Türk banka sektöründeki payı kadar bugün de Ziraat Bankası'nın Yunanistan'da şube açmasının bu sağlıklı sürecin önemli bir işareti olduğunu vurguladı. Ekren, Türk yatırımcılarının da Yunanistan'da yatırım yapma sürecine başlayacağını kaydetti.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar da Gümülcine'de açılan şube ile Ziraat bankasının yurtdışındaki 67. şubesinin açılmış olduğunu kaydetti. Çağlar, "Türkiye ile Yunanistan arasında gelişen işbirliği çerçevesinde, bu işbirliğine katkı için buradayız" dedi.

Vatan

İlgili haber

Ziraat Bankası Yunanistan'da şube açtı