Kent Haberleri

Ziraat’ten çiftçiye müjde! 600 bin TL’ye kadar uzun vadeli ve düşük faizli tarım kredisi verilecek!

Vatandaşa uzun vadeli ve düşük faizli destek kredileri veren Ziraat Bankası büyükbaş hayvancılık için “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesini hayata geçirdi. İşte projeye ilişkin merak edilen tüm detaylar...Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, banka 'Tarım Ekosisteminin Finansmanı' olarak adlandırdığı tarım bankacılığı stratejisi kapsamında uygulamaya aldığı kredilere bir yenisini ekledi

Ziraat Bankası büyükbaş hayvancılık için “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesini başlattı. Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, banka 'Tarım Ekosisteminin Finansmanı' olarak adlandırdığı tarım bankacılığı stratejisi kapsamında uygulamaya aldığı kredilere bir yenisini ekledi.

Ziraat Bankası, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesine yönelik 2020 senesinde uygulamaya koyduğu 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Küçükbaş' projesinden sonra bu kez de büyükbaş süt hayvancılığının desteklenmesi için 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Büyükbaş' projesini hayata geçirdi. İşte projeye ilişkin merak edilenler...

PROJE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKTA BAŞARILI OLDU!

Ziraat Bankası küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesine yönelik olarak 2020 senesinde uygulamaya koyduğu "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Küçükbaş" projesinden sonra bu kez de büyükbaş süt hayvancılığının desteklenmesi için "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Büyükbaş" projesini hayata geçirdi. Projeye ilişkin açıklamalar yapan Ziraat Bankası Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Pişmaf, "Projemizin ilk bölümü olan küçükbaş hayvancılıkta çok iyi sonuçlar aldık. Bu kapsamda 39 İl Valiliğimizle işbirliği protokolü imzaladık. Proje kapsamında yaklaşık 6 bin 700 üreticimize 1 milyar Türk Lirası kredi kullandırdık. Bu kredilerle 614 bin baş koyun ya da keçinin sürüye katılmasını sağladık" diye belirtti.

Yeni projede kooperatif ve birliklerle işbirliği yapacaklarını söyleyen Pişmaf, "Üreticilerimize işletmelerindeki büyükbaş süt hayvanı sayısını artırabilmeleri amacıyla 600 bin liraya kadar uzun vadeli ve düşük faizli tarım kredisi imkânı sunuyoruz" dedi.

Amaçlarının süt üretimi yapan küçük ölçekli aile işletmelerini orta ölçeğe çıkarmak olduğunu belirten Pişmaf, "Projenin bu ayağında ortaklarının/üyelerinin ürettiği çiğ sütün satışına aracılık eden kooperatif ve birlikle işbirliği yapacağız. Amacımız, süt üretimi yapan küçük ölçekli aile işletmelerini orta ölçeğe çıkarmak” diye konuştu. 

Pişmaf, hayvan alım fiyatının tamamına kadar kredi kullandırılacağını, diğer bir ifadeyle üreticilerden özkaynak katkısı istenmeyeceğini; ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere 84 aya kadar taksit imkânı sunulacağını; kredinin teminatının krediyle alınan hayvanların rehni ve kefaletle sağlanacağını; geri ödemelerin ise süt fiyatlarının belirli kısmından kesinti yapılarak gerçekleştirileceğini kaydetti Projenin ilk işbirliği protokolü Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (HAYKOOP) ile imzalanarak hayata geçirildi.

Tapu sahipleri dikkat! Geri sayım başladı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Aile destek parası yattı mı? Aile destek ödemeleri ne kadar yatacak? 2022 Aile Destek başvuru şartları neler?

Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 2022 Çocuk desteği parası ne kadar?