Genel

Ziya Yılmaz: Geleceğin binalarını inşa ediyoruz!

Dap Yapı'nın Maltepe sahilinde yaptığı Dap Burgu Kule, simetrik ikiz kulelerden oluşuyor. Pencereden Adalar manzarasına hakim olan daire fiyatları 149 bin TL'den başlıyor...

AP Yapı, Maltepe'de hayata geçirdiği yelken temalı konsept projenin ardından şimdi de dönerek yükselen burgu konseptini hayata geçiriyor. DAP Burgu Kule adını taşıyan proje Adalar manzarasına sahip Maltepe sahilinde yükseliyor. "DAP Burgu Kule" ikiz rezidanslar, kapalı otopark, sığmak ve teknik merkezi ile iki bodrum kat üzerinde konumlanan zemin + 22 katlı simetrik iki kule olarak tasarlandı. Projede 1+0,1+1 ve 2+1 konutlar yer alıyor. Hem dış hem de iç mimarisi ile dikkat çeken projenin işletme ve kullanımında değişik bir yöntem izlenecek. Proje, hem yatırımcılarına hem de ev sakinlerine yurt dışında yaygın olan "oturmadığın dönemde kirala" modeliyle alternatif kazanç imknı sağlıyor.

OTURMAZSAN KİRALA
Projeden daire alanlar mevcut ve yeni yapılacak otellere ek olarak kendi yerlerini rezidans olarak kiralayarak ekstra gelir elde edebilecekler. Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilecek olan daireler profesyonel bir yönetim sistemiyle işletilecek. Böylece daire sahipleri kira toplama veya kiracı bulma gibi konularla ilgilenmeyecek. Kara, hava, deniz ve raylı ulaşım araçlarının tam kesişme noktasında konumlanan DAP Burgu Kule, E5'e paralel, sahile 1 km, Marmaray metro istasyonuna 50 m, deniz otobüsüne ve Adalet Sarayı'na 5 dakika, Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı'na 10 dakika mesafede yer alıyor.

Helikopter pisti de var

Su konseptinin yam sıra 4 mevsim açılır-kapanır havuzun bulunduğu projede pratik yaşamı ön plana çıkaran minimal ve kullanışlı daire çözümleri ön plana çıkarılıyor. 22 katlı olan kulelerin her katında kulelerin özel mimarisinden dolayı farklı daire planları ve birbirinden değişken metrekarelerde daireler bulunuyor. 36-51 metrekare arası 22 adet stüdyo, 48-76 metrekare arası 178 adet.1+1,84-103 metrekare arası 46 adet 2+1 olmak üzere toplam 246 rezidans dairenin yer aldığı DAP Burgu'da dairelerin büyüklükleri 36 metrekare ile 103 metrekare aralığında değişiyor. Yatırım değeri ve konsepti ile farklı gayrimenkul projelerini takip eden yatırımcıları hedefleyen projede yüksek kira getirişi hedefleyenler, işi gereği sık seyahat edenler, yeni evli çiftler, genç işadamları, avukatlar ve bölgede bulunan özel üniversitelerde okuyan öğrenciler hedefleniyor.

Yakası'nın yeni landmarkı

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Sadece üretmek yetmez, görenin dönüp bir daha bakacağı eserler inşa etmeliyiz felsefesiyle yola çıkmıştık. Artık bununla da yetinmeyip bakan herkesin başını döndürecek bir mimariye imza atmak istedik" diyor, inşaat sektörünün Avrupa Yakası'nda Levent-Maslak hattı denilen bölgede yoğunlaşmasının ardından bugün Anadolu Yakası'nda da benzer bir gelişim izlediğine değinen Yılmaz, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projeler tamamlandığında Kartal-Maltepe bölgesine toplam 14 kulenin kazandırılmış olacağını söyledi. Yılmaz, "Bizler, geleceğin binalarını inşa ediyoruz. Ülkemize ve insanımıza hak ettiği kıvancı yaşatacak eserler üretiyoruz. Yelken kulelerimiz sadece Türkiye'de değil yurt dışmda da DAP Yapı markasını temsil eden nitelikte projeler olarak mimari arşivlere giriyor. Yelkenlerin baş döndüren komşusu DAP Burgu, Anadolu Yakası'nın landmark'ı olacak" dedi.

Sabah/Dilek Taş