Sektörel

Ziylan Ataşehir'de eğlence ve kültür merkezi inşa edecek!

50 yıldan fazla süredir ayakkabı perakendeciliği alanında faaliyet gösteren ve 2013'te yüzde 50'si Ülker, BİM ve Mater Footwear'a satılan Ziylan Grubu'nun kurucusu Ziylan ailesi, ortaklıktan kazandığı ile gayrimenkul alanına girdi.


2014'te Ziylan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketini kuran aile, Ataşehir'de 750 milyon TL yatırım ile gastronomi, eğlence ve kültür merkezi olarak dünyada ilk olacak WaterGarden İstanbul adıyla yeni bir proje geliştiriyor. 

İnşaatına başlanan ve önümüzdeki yıl tamamlanması beklenen projede hafta içi 50 bin hafta sonu 70 bin günlük ziyaretçi hedefleniyor. Projenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Ziylan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, yüzde 40 özkaynak, yüzde 60 banka finansmanı modeli ile hayata geçecek WaterGarden İstanbul'da Türkiye'de ve dünyada ilk olması hedefiyle yola çıktıklarını anlattı. 



"WaterGarden İstanbul'un inşasına başlarken içimiz çok rahat. 

Biz Türkiye'nin ekonomik istikrarına ve geleceğine güveniyoruz ve bu güvenle, uzun vadeli yatırımlar yapmaktan çekinmiyoruz" diyen Ziylan, 2016 yılma kadar sürecek projede inşaat sırasında bin, açıldıktan sonraysa 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. 



Mehmet Ziylan'ın verdiği bilgilere göre, Amerika'da yıllık kişi başı ev dışı yeme içme harcaması bin 900 dolar iken, Avrupa'da bu rakam bin 300, ülkemizde ise sadece 300 dolar. "Bu rakamlar sektörde, ileriye yönelik gelişme potansiyelini çok açık bir şekilde gösteriyor" diyen Ziylan, "WaterGarden İstanbul; bünyesinde toplayacağı 'gastronomi' ve 'eğlence' markalarıyla, İstanbul'un dünyanın sayılı marka şehirlerden birisi olmasında rekabet gücünü artıracak bir yatırım olarak da önemli bir rol oynayacak" dedi. 




Gösteri havuzu dünyada bir ilk 166 bin metrekare inşaat alanı ve 49 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan WaterGarden İstanbul'da 150 bağımsız birim bulunacak. Mehmet Ziylan, 5 bin metrekarelik show havuzunun 10 milyon eurodan fazla yatırım ile hayata geçeceğini ve dünyada ilk kez su, ateş, müzik ve lazerin bir arada olacağını söyledi. Ziylan, projede içinde 15 bin metrekarelik park, en az 50 yıllık geçmişi bulunan markaların yer alacağı nostalji sokağı, haftanın 7 günü açık olacak organik pazarın olacağım anlattı. Ziylan, nostalji sokağında yer alacak markalara gerekiyorsa maddi destek vereceklerini de söyledi. Ziylan'ın verdiği bilgilere göre projede ayrıca, 11 salonlu sinema kompleksi, sahne alınabilecek ve açık hava sineması olarak da kullanılabilecek 4 bin kişilik etkinlik alanı, tiyatro salonu, eğlence kulüpleri, mutfak sanatları okulu, spor merkezi, bowling' salonu, çocuk oyun alam ve çocuk yuvası gibi birimler yer alacak. 



Dünya