Genel

Ziylan Grubu 500 mağaza hedefliyor

Polaris, Kinetix, Flogart gibi ayakkabı markaları olan Ziylan Grubu 500 mağaza hedefine ulaşmak için yatırımlarını hızlandırdı

Polaris, Kinetix, Flogart gibi ayakkabı markaları ve FLO Ayakkabı Alışveriş Merkezi'yle geçtiğimiz yıl 450 milyon lira ciroya ulaşan Ziylan Grubu, 500 mağaza hedefine ulaşmak için yatırımlarını hızlandırdı.

Ayakkabı sektöründe organize perakendenin önünü açtıklarını belirten Ziylan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, "2010'u sıçrama yılı olarak görüyoruz. Bu yıl 2009 yılının ilk 4 ayına göre perakendede yüzde 86 büyüdük. Sene sonuna kadar açacağımız 50 yeni mağaza ile 600 milyon lira ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Elde edeceğimiz cironun yüzde 50'sinin perakendeden geleceğini düşünüyoruz" dedi.

65 bin metrekare
Mehmet Ziylan, şunları söyledi: "69'u Polaris, 79'u ise Flo olmak üzere açık olan toplam 148 mağazamız 65 bin metrekare satış alanına ulaştık. Şu anda bu metrekareye ulaşmış perakende ayakkabı zinciri yok. Mağazadekorasyonuna metrekare başına 400 dolar harcıyoruz. Genellikle alışveriş merkezlerinin tümünde varız. Açacağımız yeni mağazalarda caddelere ağırlık verdik."
Fiyatlar yüzde 30 indi
Ziylan şöyle devam etti: "Mağazalarımızı daha geniş kitleleri çekebilmek için geçtiğimiz fiyatlarımızı yüzde 25-30'a varan oranlarda indirdik. Ürün çeşitliliğimiz arttırdık. Moda kadar ayak sağlığına da önem vererek fonksiyonel ayakkabılarımzla rekabet gücümüzü arttırdık."
650 kişiye yeni iş
Bu yıl Flo'da 500 Polaris'de 150 yeni istihdam olanağı yaratacaklarını söyleyen Ziylan, "Konya, Çorum, Adana, Bursa gibi şehirlerde faaliyet gösteren 120 şirkete iş veriyoruz. Üretimizi Anadolu'daki fason üeticilere yayarak iş bölümü yapmış oluyoruz. Biz perakendede hızla büyürken, bu firmalarda üretime hız kesmeden devam ediyor" dedi.

Yabancılardan teklif
Ziylan, yurtdışı yatırımlarını arttırmak için Türkiye'deki yatırımlarını tamamlamayı beklediklerini vurgulayarak, şunları dile getirdi: "2011'de Suriye, İran, Irak Cezayir pazarlarına ağırlık vereceğiz. Ayrıca mağazamız bulunan Mısır'da 2 tane daha mağaza açacağız. Yatrımlarımızı kendimiz finanse ediyoruz. Son 6 ayda İngiltere, Amerika ve Hollanda merkezli 4 şirket firmamızı satın almak için teklif verdi. Ancak riskli bulduğumzu hiçbirşeye girmeyiz ayrıca şirketin yüzde 50'sinden fazlasını da asla satmayız."

Annelere 40 bin inci küpe hediye edecek

MAĞAZALA-RINDAKİ yenilikleri daha fazla tüketicinin görmesini istediğimiz için stoklarla sınırlı olmayan dikkat çekici bir kampanya düzenlemeye karar verdiklerini söyleyen Ziylan şöyle devam etti: "Anneler Günü için uygulamaya koyduğumuz bu kampanya kapsamında 99 TL'lik alışveriş yapan herkese pırlanta taşlı inci küpe hediye ediyoruz. Bu kampanya 2009'dan 2010'a anneler günü satışlarını yüzde 131 arttırdı. Flo ve Polaris mağazalarında bu cumartesi-pazar minimum
40 bin adet pırlanta inci küpe hediye edeceğimizi tahmin ediyoruz. Kampanyamız stoklarla sınırlı değil."
Hürriyet

Basında yer alan diğer haberler:

Yatıp kalkıp perakende düşünüyoruz mağaza sayımızı 180'e çıkartacağız"

2010'da 32 yeni mağaza açmayı hedeflediklerini belirten Ziylan Grup Başkanı Mehmet Ziylan, perakendeye yoğunlaştıklarını ve markalaşma sürecini hızlandırdıklarını söyledi

Polaris, Flo gibi ayakkabı mağazalarını bünyesinde barındıran Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, kriz döneminde üretimden çok perakendeye yoğunlaşmaya karar verdiklerini belirterek markalaşma sürecini hızlandırdıklarını söyledi. 2009'daki durgunluğa rağmen frene basmak yerine yatırımlara devam ederek büyüdüklerini belirten Ziylan, "2010'da kaliteyi artırarak mağazalaşmaya devam edeceğiz ve perakende ağımızı güçlendireceğiz. Flo ve Polaris'in toplam 148 olan mağaza sayısını bu yıl içinde 180'e çıkarmayı hedefliyoruz. Açılacak mağazalarda 650 kişilik bir istihdam yaratacağız" dedi. Yönlerini artık perakendeye çevirdiklerini belirten Ziylan, yatıp kalkıp perakende düşündüklerini dile getirdi. Ziylan, "2008'e kadar bunu nasıl üretiriz diye bakıyorduk, 2009 ve 2010'da ürüne bakınca şimdi bunu nasıl satarım diye bakıyorum" dedi. Bütçe, fiyat ve kiralama şartlarının kendileri için çok önemli olduğunu ve bu yüzden açı- AVM'lerden çok caddelere ağırlık vereceklerini kaydeden Ziylan, önümüzdeki yıllar için Türkiye'de 500 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Ziylan, 450 milyon lira olan 2009 cirosunu 2010'da 600 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

'BİZİ SATIN ALMAK İSTİYORLAR'
Son 6 ay içinde İngiliz, Amerikan ve Hollandalı 4 fon şirketinden teklif aldıklarını ifade eden Ziylan, "Yurtdışındaki firmalar son dönemlerde Türk şirketleri ile yakından ilgili. Fonlar 'Sizi satın alalım' diyerek bize geliyor. Şu an böyle bir satış düşünmüyoruz ve tekliflere teşekkür ediyoruz. Finansal açıdan tutucu bir firmayız, önümüzü görmeden adım atmayız, riske girmeyiz" diye konuştu.
Sabah