Zonguldak İncivez imar planı onaylandı!
Kamuoyunda “imar rantı” olarak yorumlanan İncivez Mahallesi’ndeki heyelanlı bölgelerin imara açılmasını öngören düzenleme talebi, yeniden meclisin gündemine geldi. Meclis, raporu onayladı.
Zonguldak Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci birleşimi, Muharrem Akdemir başkanlığında dün toplandı. Mecliste; 3’ü önerge olmak üzere toplam 15 gündem maddesi görüşüldü.
Meclis, önergelerin gündeme alınmasının oylanmasıyla başladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu, Zonguldak’ta “kentsel dönüşüm” ve “ıslah-imar” konularını içeren bilgilendirme ofisi açılmasını önerge olarak sundu. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel ise, “kentsel dönüşüm ofisi”nin açılması gerektiğini, halkın yeterince bu konuda bilgili olmadığını ifade ederek, “Ancak imar-ıslah ofisinin açılmasını uygun bulmuyoruz. Çünkü Zonguldak’ta önce mülkiyet sorununun çözülmesi gerekiyor” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Üyesi Tahsin Erdem de, MHP Grubu’nun bu düşüncesini desteklediğini açıkladı. Önerge, oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
Gündemin 2’nci maddesinde; “büyük rant” olarak yorumlanan, İncivez Mahallesi’ndeki heyelanlı bölge olan; Bülent Ecevit Üniversitesi alt kapı girişinden İncivez minibüs duraklarına kadar gelen yolun güneyindeki alanın imara açılması görüşüldü. İmar Komisyonu, alanın jeolojik etüt raporlarının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce onaylanması gerektiğine karar verdi.
İmar Komisyonu’nun raporu şöyle:
“1 Eylül 2015 tarihli Meclis birleşiminde Komisyonumuza havale edilen; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 5 Ağustos 2015 tarih ve 236 sayılı Zonguldak Merkez İncivez Mahallesi’nde bulunan, tapunun 1584 ada, 1-2-3-4-5-6-7-8-9 parseller ve 1585 ada, 1-2-3-4-5-6-7 parselleri kapsayan; Zonguldak-Kozlu yolu üzerinde, Bülent Ecevit Üniversitesi alt kapı girişinden İncivez minibüs duraklarına kadar gelen yolun güneyindeki 2.4 ha. büyüklüğündeki alanda Belediye Meclisi’nin 7 Temmuz 2015 tarih ve 140 sayılı kararı doğrultusunda ilave imar planı yapılması hakkındaki yazısı komisyonumuzca incelenmiş olup; yapılan incelemeler neticesinde; İmar Planı yapımına esas olmak üzere hazırlanan jeolojik etüt raporlarının Bakanlığın 10337 sayılı genelgesi gereği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce onaylanması gerektiğinden, onay alınması için dosyanın ve raporların dairesine iadesine komisyonumuzca oybirliği ile karar verildi.”
Oylamaya sunulan komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. İkinci birleşimin 7 Ekim 2015 tarihinde yapılması kararıyla meclis sona erdi.
Zonguldak Pusula Gazetesi