Genel

Zonguldak'ta TOKİ projesinin ihalesi mecliste!

Zonguldak'ta bulunan lavuar alanı için TOKİ tarafından gerçekleştirilecek projenin ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz,  Zonguldak'ta bulunan lavuar alanı için TOKİ tarafından gerçekleştirilecek projenin ihalesine ilişkin soru önergesi verdi. Yavuzyılmaz, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yavuzyılmaz, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından Anayasanın 98'inci, Meclis İçtüzüğünün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla arz ederim'' diye konuştu. 

Yavuzyılmaz, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Zonguldak ili, Merkez Terakki Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi'ne cepheli; Cumhuriyet Dönemi ilk sanayi tesislerinden biri olan ve kentin bir dönem kültürünü belgeleyen, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski kömür yıkama alanı (Lavuar alanı), 08.12.2006 tarih ve 335 sayılı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla "endüstriyel miras” olarak tescil edilmiştir. Söz konusu Lavuar tesisinin bulunduğu alan ile yakın çevresinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) “Lavuar Alanı Projesi” adı altında çevre ve Peyzaj düzenlemelerini içeren bir çalışma başlatılmış olup projenin ihale tarihi ilk olarak 26 Şubat 2021 olarak açıklanmış, ancak ihalesi yapılmamıştır. 07.05.2021 tarihinde ise projenin TOKİ tarafından ihale edildiği haberleri yerel basına konu olmuştur. 07.12.2020 tarihinde duyurusu yapılan, 26 Şubat 2021 tarihli ihalenin, neden gerçekleştirilmediğiyle ilgili olarak, resmi kanallardan bir açıklama yapılmamış olduğu gibi, 07.05.2021 tarihinde ihale edildiği haber sitelerine yansıyan ihaleyle ilgili olarak da devlet kurumları tarafından resmi bir açıklama yapılmamış, ihale için bir ilana çıkılmamış, yüklenici firma yahut firmaların kimler olduğu, ihale bedelinin ne kadar olduğu, ihalenin hangi usule göre verildiği ve hangi işleri kapsadığı açıklanmamıştır.''

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın soruları:
1- 07.12.2020 tarihinde duyurusu yapılan, 26 gerçekleşmemiştir? 
2- Yerel basına yansıyan 07.05.2021 tarihli ihale gerçekleşmiş midir? Söz konusu ihale gerçekleşti ise hangi usule göre proje ihale edilmiştir? 
3- Söz konusu ihaleyi alan yüklenici veya yükleniciler kimlerdir? İhale hangi bedelle alınmıştır, hangi işleri kapsamaktadır? 

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com