Ekonomi

Zor durumlar için kenarı ne kadar para konulmalı? İşte detaylar

Ekonomik istikrarsızlık dönemlerinde, acil durumlar için tasarruf oluşturmak hayatî bir önem taşıyor. Finans uzmanları bu biriktirme miktarının evlerin gelirleri ve harcamalarına göre değişebileceği düşünülüyor...Bu fonlar, ekonomik belirsizlik dönemlerinde bireylerin ayakta kalabilmesi için hayati öneme sahip olan varlıklar arasında yer almaktadır

Acil durum fonları finansal planlamaların en önemli aşamasını oluşturmaktadır. Bu fonlar, ekonomik belirsizlik dönemlerinde bireylerin ayakta kalabilmesi için hayati öneme sahip olan varlıklar arasında yer almaktadır. CNBC ve Momentive tarafından yapılan anket araştırması, birçok Amerikalının finansal acil durumlar için yeterince hazırlıklı olmadığını göstermektedir. 

Ankete katılanların çoğunluğu, kara gün akçesi bulundurmayı tercih etmemekte ve bu akçeye sahip olanların da %40'ı 10 bin doların altında birikim yapabilmektedir. Finans uzmanları ise, doğru miktarda acil durum fon birikiminin, bireylerin finansal durumlarına ve mesleklerine göre değişebileceği konusunda uyarıda bulunmaktadırlar.

The Planning Center Yeminli Mali Müşaviri Andy Baxley, CNBC’nin haberine göre yaptığı açıklamada acil durum fonlarıyla ilgili temel kuralların önemli faktörleri gözden kaçırdığını belirtti. Baxley, çalışılan sektörün oynaklığı gelir akışının istikrarı ve öngörülebilirliği, serbest meslek sahibi olunup olunmaması gibi faktörlerin de dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi. Bu faktörlerin sadece birkaç örnek olduğunu vurgulayan Baxley, bireysel finansal duruma göre doğru miktarda acil durum fonu birikiminin belirlenmesinin önemine dikkat çekti.

 

İş güvenliği önemli bir detay hâline geliyor..

Transition Planning’in Finansal Planlama Başkanı ve Genel Müdürü Niv Persaud, bireysel acil durum fonlarının yeterli miktarının işsiz kalma durumunda mevcut geliri ne kadar süre değiştirebileceğine bağlı olarak değişebileceğini belirtti. ABD ekonomisindeki resesyon tehditlerine rağmen işsizlik oranı nisan ayında %3,4 ile son 50 yılın en düşük seviyesine ulaştı. 

ZipRecruiter anketine göre, aralık ve ocak ayında işten çıkarılanların yaklaşık %55’i ocak ayının sonunda yeni bir iş buldu. Bu anket işten çıkarılanların özellikle reklam, pazarlama, otomotiv ve teknoloji sektörlerinde yeni bir pozisyona yerleşme olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Bireyler iş güvenliğini de göz önünde bulundurarak acil durum fonlarını doğru bir şekilde yönetmelidir.

Servetinize servet katmak için yapılması gerekenler! İşte o muhteşem 4 yöntem!

Zengin olmak isteyenlerin yapması gereken 10 fedakarlık! İşte o maddeler

Altın alacaklar hemen harekete geçsin! Dünyanın en zengini tüm parasını koydu! Altın 1000 dolar düşecek!