02 / 05 / 2024

Zorlu Center projesinin önü açıldı!

Zorlu Center projesinin önü açıldı!

Danıştay, Zorlu Yapı'nın itirazını kabul edince, İstanbul'daki Zorlu Center projesinin önü yeniden açıldı



Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Center projesi ile İstanbul'un uluslararası çekim merkezi olmasına katkı sağlayacaklarını söyledi. Zorlu, "4 bin kişiye istihdam sağlayacak projeyle İstanbullular eşsiz bir kültür ve sanat merkezine kavuşacak. 80 bin metrekarelik yeşil rekreasyonel alan ve bahçeleri ile şehrin nefes alacağı yeni bir kent meydanı kazanılacak" dedi.

İstanbul'un değerini artıracak
Zorlu Center'ın, İstanbul'un dünyada hızla yükselen değerini daha da artıracağını vurgulayan Zorlu, "Türkiye'nin ilk ve tek 5 fonksiyonlu `karma kullanım' projesi olan Zorlu Center projemizi hayata geçirerek bize bugüne kadar hep inanmış olan değerli Türk halkına armağan edeceğiz" diye konuştu.

Ahmet Zorlu, projede mimar Emre Arolat ve mimar Murat Tabanlıoğlu ile birlikte yeni bir kent meydanı hedeflediklerini, bu anlamda İstanbul'un kamusal mekan kurgusuna yeni bir halka ekleyeceklerini, özgün bir kent meydanı yaratacaklarını belirtti
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

"Zorlu Center, İstanbul'u önemli bir çekim merkezi yapacağız"
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Zorlu Yapı'nın itirazı sonunda yürütmeyi durdurma kararı iptal edilen Zincirlikuyu'daki eski Karayolları arazisine yapılacak Zorlu Center projesinin İstanbul'un uluslararası çekim merkezi olmasına katkı sağlayacaklarını belirtti. Zorlu, projede 4 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyleyerek şehrin ''nefes alacağı'' yeni bir kent meydanı kazanılacağını İstanbullular'ın ''eşsiz'' bir kültür ve sanat merkezine kavuşacağını ifade etti.
Sabah

Zorlu Holding Zorlu Center inşasına devam edecek
 
Zorlu Holding, 800 milyon dolara aldığı İstanbul'daki 96 dönümlük Karayolları arazisindeki Zorlu Center inşasına kaldığı yerden devam edecek 
 
Danıştay 6. Dairesi'nin Nisan 2009'da verdiği "yürütmeyi durdurma" kararı nedeniyle ara verilen inşaat çalışmaları, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun önceki gün 6. Daire'nin kararını "bozmasıyla" yeniden başladı. Danıştay'ın son kararından sonra dün bir açıklama yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Avrupa'da benzeri olmayan Zorlu Center projesini hayata geçirerek İstanbul'un uluslararası çekim merkezi olmasına katkı yapacaklarını kaydetti.

Ahmet Nazif Zorlu, 4 bin kişiye istihdam sağlayacak proje ile İstanbulluların eşsiz bir kültür ve sanat merkezine kavuşacağını, 80 bin metrekarelik yeşil rekreasyonel alan ve bahçeleri ile şehrin nefes alacağı yeni bir kent meydanı kazanacağını ifade etti. Zorlu, "Türkiye'nin ilk ve tek 5 fonksiyonlu 'karma kullanım' projesi olan Zorlu Center projemizi hayata geçirerek bize bugüne kadar hep inanmış olan değerli Türk halkına armağan edeceğiz." dedi. Avrupa'da "bir benzeri olmayan" Zorlu Center'ın İstanbul'un dünyada hızla yükselen değerini daha da artıracağını kaydeden Zorlu, projede mimar Emre Arolat ve mimar Murat Tabanlıoğlu ile birlikte "yeni bir kent meydanı" hedeflediklerini, İstanbul'un kamusal mekan kurgusuna yeni bir halka ekleyeceklerini, özgün bir kent meydanı oluşturacaklarını belirtti.

Zorlu Center; kültür ve sanat merkezi, otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansları ile Türkiye'de ilk kez 5 değişik fonksiyonu içinde bulunduracak olan 'karma kullanım' projesi niteliği taşıyor. Zorlu Center'da 3 bin 500 kişilik, yaklaşık 25 bin metrekare alan üzerine kurulu kültür ve sanat merkezi ile Avrupa kültür başkenti "İstanbul'a yakışır bir başyapıt'' yapılacak. Proje içerisinde 5 yıldızlı bir otel ile Türkiye'ye yeni gelecek markalar ve mevcut markaların da yer alacağı alışveriş merkezi de bulunacak. Projede, Gayrettepe metro istasyonuna ve Zincirlikuyu metrobüs istasyonuna yeraltı bağlantısı da olacak.
Zaman

Zorlu Center'a Danıştay onayı

Yürütmeyi durdurma kararı alınan Zorlu Center projesine yeniden yol göründü. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Beşiktaş Ortaköy'de Karayolları Arazisi'nin nazım imar planı değişikliğinin yürütmesinin durdurulması kararına Zorlu Yapı Yatırım tarafından yapılan itirazı kabul etti. Bu kararın ardından duran inşaat çalışmalarının yakında yeniden başlaması planlanıyor.
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası istanbul Şubesi, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, koruma amaçlı nazım imar planı değişikliğinin iptaline ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açmıştı. Danıştay 6. Dairesi ise Nisan 2009'da projede yürütmenin durdurulmasına karar vermişti. Zorlu Yapı, tebligatın kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle bu sürede inşaata devam etmişti. Mayıs 2009'da ise tebligatın Zorlu'ya laşması ile arazideki çalışmalar durdurulmuştu.

4 bin kişiye istihdam sağlayacak
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Center projesi ile İstanbul'un uluslararası çekim merkezi olmasına katkı sağlayacaklarını söyledi. Ahmet Zorlu, yaptığı yazılı açıklamada, 4 bin kişiye istihdam sağlayacak söz konusu proje ile İstanbullular'ın `eşsiz' bir kültür ve sanat merkezine kavuşacağını, 80 bin metrekarelik yeşil rekreasyonel alan ve bahçeleri ile şehrin `nefes alacağı' yeni bir kent meydanı kazanılacağını ifade etti.
Zorlu Center'ın İstanbul'un dünyada hızla yükselen değerini daha da artıracağını kaydeden Zorlu, projede, mimar Emre Arolat ve Murat Tabanlıoğlu ile birlikte `yeni bir kent meydanı' hedeflediklerini, bu anlamda İstanbul'un kamusal mekan kurgusuna yeni bir halka ekleyeceklerini, özgün bir kent meydanı yaratacaklarını belirtti.
Radikal

Hukuki süreci beklendi 
 
`Fazla mesai yapar Zorlu Center'ı 2010'a yetiştiririz'

Danıştay'dan Karayolları arazisi için vizeyi alan Ahmet Nazif Zorlu, "Hak yerini buldu. Gerekirse fazla mesai yapacağız, daha fazla işçi çalıştıracağız. Amacımız İstanbul'u uluslararası çekim merkezi yapacak projemizi 2010 yılına yetiştirmek" dedi

Zorlu Holding'in patronu Ahmet Zorlu, Karayolları arazisine yapacakları projeyi İstanbul Kültür Başkenti 2010'a yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun "Karayolları arazisi"nin nazım imar planı değişikliğini oy birliğiyle iptal eden dairenin kararını bozmasının ardından açıklama yapan Zorlu, "Şu anda çalışma programını yapıyoruz. Gerekirse fazla mesai yapacağız, daha fazla işçi çalıştıracağız. Amacımız İstanbul'u uluslararası çekim merkezi yapacak projemizi 2010 yılına yetiştirmek" dedi.

Projeyle ilgili dava sürecinin bittiğini kaydeden Zorlu, projenin tamamını bitiremeseler bile kültür ve sanat merkezini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını anlattı. Türk adaletine her zaman güvendiklerini ve kararın kendi lehlerine çıkacağına her zaman inandıklarını da ifade eden Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hukuki süreci bekledik

"Dava süreci bitti. Her zaman söyledim; biz Türk adaletine güveniyoruz, saygı duyuyoruz. Yargı kararını verdi. Biz de İstanbul'a layık bir eseri yapmak için yeniden kolları sıvadık. Projenin bazı bölümleri 2011'e sarkabilir. Bu bizim suçumuz değil. Biz gerekeni yaptık. Hukuki sürecin bitmesini bekledik. Hak yerini buldu."

Ahmet Zorlu, 4 bin kişiye istihdam sağlayacak projeyle İstanbullular'ın "eşsiz" bir kültür ve sanat merkezine kavuşacağını, 80 bin metrekarelik yeşil alan ve bahçeleri ile şehrin nefes alacağını ifade etti. Zorlu, Avrupa'da "benzeri olmayan" projede, mimar Emre Arolat ve mimar Murat Tabanlıoğlu ile birlikte "yeni bir kent meydanı" hedeflediklerini, İstanbul'un kamusal mekan kurgusuna yeni bir halka ekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Araziyi 800 milyon dolara aldı 1 milyar dolar daha harcayacak

ZORLU Center; kültür ve sanat merkezi, otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansları ile Türkiye'de ilk kez 5 değişik fonksiyonu içinde bulunduracak olan karma kullanım (mixed-use) projesi niteliğini taşıyor. Kültür ve sanat merkezi 3 bin 500 kişilik, 25 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak. Projede 5 yıldızlı bir otel ile alışveriş merkezi de bulunacak. Zorlu, 800 milyon dolara aldığı araziye 1 milyar doların üzerinde bir yatırım yapacak.

Zorlu Center projesi, geçen yıl en prestijli mimari projelerinin yarıştığı Cityscape Dubai Architectural Awards'da jüri özel ödülü olan 'master planning' (en iyi planlanmış proje) almaya hak kazandı.

Proje, bu yıl da International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında, Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2009 yarışmasında 'Commercial Architecture Award' (Ticari Mimarlık Ödülü) dalında ödüle layık görüldü. 
Vatan/Necla Dalan

Zorlu'nun prestij projesi temel atma aşamasında

Zorlu Holding'in arazi dahil 2 milyar dolara tamamlayacağı Zincirlikuyu'daki Zorlu Center'da temel atma aşamasına gelindi

Yapımının durdurulması için dava açılan ancak Danıştay'ın devamı yönünde karar verdiği Zorlu Center'da son düzlüğe girildi. 850 milyon doları arazi olmak üzere toplam 2 milyar dolarlık bir harcama ile yapılması planlanan proje, Danıştay'ın son kararı ile temel atma aşamasına geldi.  Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu "Türkiye'nin ilk ve tek, 5 fonksiyonlu `karma kullanım' projesi olan Zorlu Center projemizi hayata geçirerek, bize bugüne kadar hep inanmış olan değerli Türk halkına armağan edeceğiz" dedi. Ahmet Zorlu, yaptığı açıklamada, Zorlu Center projesinde, mimar Emre Arolat ve mimar Murat Tabanlıoğlu ile `yeni bir kent meydanı' hedeflediklerini vurguladı. Zorlu Center'da 3 bin 500 kişilik, 25 bin metrekarede kültür ve sanat merkezi, 80 bin metrekare yeşil rekreasyonel alan yapılacak.
Star

Zorlu Center ile İstanbul çekim merkezi olacak!


Geri Dön